ADVENTO VAINIKAS
2011 m. gruodžio 21 d.

Į advento vainiką jau įpintos visos didžiųjų metinių švenčių viltys. Jau padegtos Ramybės, Tikėjimo, Meilės ir Vilties žvakutės, surašyti visi laiškai Kalėdų seneliui.

Džiugios švenčių laukimo nuotaikos buvo pripildyta Kunigiškių kultūros namų salė gruodžio 17-os dienos vakarą. Čia kaip niekada matėsi ir jaunų mamų, nes scenoje vaikai vadovaujami kultūros namų meno vadovės Gražinos Preikšaitienės. Prie mūsų bendruomenės vaikų šį vakarą prisijungia ir Tauragės kultūros centro jaunimo vokalinis ansamblis „Jaunystė “ su savo vadovu Ramūnu Styra. Šiuolaikiškai skamba kalėdinės giesmės. Malonu matyti jaunimą šitaip muzikuojant. Tam reikia ir gabumų, ir laiko ir atkaklaus darbo. Žiūrovai už tai atsidėkojo plojimais.

Vakaro vedėja primena,kaddar gyvas paprotys baigiantis metams grąžinti visas skolas, su visais susitaikyti, kiekvieno atsiprašyti.Kviečia pasvajoti, kad jau daug prisnigo ir brendam per pusnis Kalėdų link. Tegul visi žmonės tampa laimingesni, jautrūs ir pakantūs vienas kitam. Tenuslenka juodon naktin melas, pavydas ir apgaulė. Patikėkim - Kalėdos stebuklų metas ir daug kas išsipildys.Juk taip nedaug beliko iki didžiosios Metų šventės, kai visų bažnyčių varpai, skelbs džiaugsmingą Kalėdų rytą.

Visiems smagių, turtingų, prasmingų artėjančių šventų Kalėdų ir Naujųjų metų.

Parengė Jonas Dikšaitis

 

Galerija