MES NULIPDĖM SENĮ BESMEGENĮ
2011 m. gruodžio 28 d.

Kalėdų senelis gruodžio 23 dieną vos įžengęs į Kunigiškių  kultūros namus pirmiausia paklausė: - Nejaugi pas jus nesnigo? Aš net elnius su rogėmis palikau kažkur pelėdai saugoti. Ir lazdą  rogėse palikau, nes pėsčiomis vaikštant sako nesaugu. Pasitaiko nedorėlių, kad atėmę lazdą su ta pačia lazda gali sumušti ir dovanų maišą atimti.  

Va į maišelį įsidėjau šiek tiek dovanų, maniau kad jūsų kaime mažai vaikučių. Juk pas jus jau net mokyklos nebėra. Malonu, kad jūsų čia tiek daug prisirinko. Ir savo jaunus tėvelius atsivedėt... Kaip apsirikau pamanęs, kad čia vaikučiai su seneliais gyvena, o tėveliai į Europas išvažiavę. Snieguole, pasakyk Nykštukams, kad kuo skubiau atneštų iš mano rogių visą dėžę dovanų! Sakot snigo ir pas jus. O sniego nebėra. Pas mus Laplandijoj šitaip nebūna. Tai kur padėjot sniegą?

- Seneli, negi nematot, mes nulipdėm senį besmegenį !!!

Nykštukai gana greit pristatė didžiulę dėžę dovanų. Na tuomet jau buvo linksma. Vaikučiai koncertavo, sakė eilėraštukus. Šoko ratelius ne tik vaikučiai, tėveliai, bet ir močiutės ir seneliai, nes buvo ir tokių.

Smagu buvo visiems, net kultūros namų darbuotojams ir Kunigiškių bendruomenės pirmininkei, nes yra vilčių:

Kad kaimelis atjaunės

Ir mokyklėlės vėl reikės

Nugirstas mintis užrašė ir fotografavo Jonas Dikšaitis

 

Galerija