APIE VILNIUJE VYKUSIĄ KOKYBĖS KONFERENCIJĄ
2010 m. sausio 08 d.

2009 m. gruodžio 22 d. Vilniuje įvyko Lietuvos Vidaus reikalų ministerijos organizuota trečioji Kokybės konferencija "Kokybės iniciatyvos Lietuvoje: iššūkiai ir inovacijos". Joje buvo pakviesta dalyvauti ir pristatyti savo veiklą Lomių kaimo bendruomenės valdyba.

Konferencijoje buvo pristatyti ir Vidaus reikalų ministro padėkos raštais apdovanoti viešojo sektoriaus gerosios patirties skleidėjai.

2009 m. tarpžinybinės atrankos komisijos sprendimu buvo atrinkti gerosios patirties pavyzdžiai. Tai "Vėjo energijos panaudojimas socialinės atskirties mažinimui ir bendruomeniškumo stiprinimui Smalininkuose"; "Kompiuterinio egzaminavimo ir elektroninio plagiato patikros sistemų diegimas VU studijų kokybės užtikrinimo procese" bei " Ikimokyklinių įstaigų vaikų registracijos ir eilių sudarymo programa". 

2005 m. pradėtos organizuoti Gerosios patirties pavyzdžių atrankos. Pirmoji tokia atranka įvyko 2005 m. gruodžio mėnesį Kokybės konferencijoje ir 2006 m. Tamperėje (Suomija) vykusioje 4-ojoje Kokybės konferencijoje.

Kas yra Gerosios patirties pavyzdys? Tai viešojo juridinio asmens veiklos rezultatus pagerinę metodai, modeliai, procedūros ir kitokio pobūdžio novatoriška patirtis, kuri gali būti pritaikoma kito viešojo juridinio asmens veikloje.

2005 m Gerosios patirties pavyzdžių atrankoje dalyvavo 33 projektai, iš kurių gerosios patirties pavyzdžiais pripažintas 21 projektas.

2007 m. atrankai buvo pateikti 27 projektai, iš kurių gerosios patirties pavyzdžiais pripažinti 22 projektai.

2009 m. Gerosios patirties pavyzdžių atrankai buvo pateikti 34 projektai, iš kurių gerosios patirties pavyzdžiais pripažinti 28 projektai.

 

Gerosios patirties sektinais pavyzdžiais pripažinti:

Vėjo energijos panaudojimas socialinės atskirties mažinimui ir bendruomeniškumo stiprinimui Smalininkuose (Smalininkų bendruomenės centras).

Kompiuterinio egzaminavimo ir elektroninio plagiato patikros sistemų diegimas VU studijų kokybės užtikrinimo procese (teikėjas - Vilniaus universitetas).

Ikimokyklinių įstaigų vaikų registracijos ir eilių sudarymo programa (teikėjas - Tauragės rajono savivaldybės administracija).

Komisija atrinko ir 6 gerosios patirties pavyzdžius, kurie kartu su trimis geriausiais gerosios patirties pavyzdžiais buvo pristatyti 2009 m. gruodžio mėnesį vykusioje Kokybės konferencijoje Lietuvoje „Kokybės iniciatyvos Lietuvoje: iššūkiai ir inovacijos”. Tarp šių 6 – ir Tauragės rajono Lomių kaimo bendruomenės parengtas ir įgyvendintas projektas.

„Lomių kaimo bendruomenės namų, istorijos bei etnografijos muziejaus ir parko įkūrimas”. Konferencijos metu Lomių kaimo bendruomenės valdybos pirmininkė ( šio rašinio autorė) Diana Černienė pristatė dalinai įgyvendintą projektą, dalijosi gerąja patirtimi apie bendruomenės būrimą, nuveiktus darbus – kurie ir rodo kaimo gyventojų bendruomeniškumą. Konferencijos dalyviai palankiai vertino ir šiltai sutiko lomiškių veiklą.

Be to, kokybės konferencijoje buvo pristatyti gerosios patirties pranešimai ir pavyzdžiai apie visuotinės kokybės vadybos taikymą.

Konferenciją finansavo Europos socialinis fondas ir Lietuvos valstybės biudžetas.

Lomių bendruomenės valdybos pirmininkė Diana Černienė