DAPKIŠKIAI PASITINKA ŠVENTES
2010 m. sausio 11 d.

Artėjant  gražiausiai metų šventei - šv. Kalėdoms, žmonės,  pajutę Kalėdų dvasią, ima puošti savo namus švenčių sutiktuvėms.

Kilni mintis kilo Pilaitės bendruomenės nariams - gražų, tylų gruodžio 21d. vakarą sukviesti kaimo gyventojus pasivaikščiojimui po girliandų šviesomis nušviestą kaimą ir fotografuojant įamžinti šventiškai papuoštus namus. Gal vakaro šaltis, o gal dar kitos priežastys sutrukdė kaimo gyventojams ateiti į renginį, taigi susirinko tik bendruomenės centro nariai. Kelionė buvo pradėta nuo kultūros namų. Fotografavimui įpusėjus, vakaro šaltukui spaudžiant, sušalę keliauninkai buvo pakviesti į Irenos ir Rimo Vismantų jaukius ir šiltus namus puodeliui karštos arbatos. Akį džiugino Irenos išradingumas puošiant namuose įrengtą kalėdinį žiemos sodą. Sušildyti ir maloniai nuteikti Irenos V. svetingumo, bendruomenės centro nariai ir fotografas iškeliavo toliau fotografuoti šventiškai papuoštų namų. 

Kelionę baigėme, kaip ir pradėjome prie kultūros namų. Renginio pabaiga ir švenčių pradžia buvo apvainikuota fejerverkais ir kultūros namų nuostabaus grožio eglutės įžiebimu.

Renginio iniciatorė  - Vida Matutienė;

MKC fotografai - Šarūnas, Aušra;

Teksto autorė - Kornelija Matutytė;

Renginio rėmėjai: - Laima Cancingerienė, Nijolė Petrauskienė, Vida Matutienė.

Galerija