TRYS KARALIAI LANKĖSI IR PILAITĖS BENDRUOMENĖJE
2012 m. sausio 11 d.

Nutilo kalėdinių varpelių skambesys, užgeso spalvotų girliandų švytėjimas. Šventės baigėsi.

Pilaitės bendruomenės moterys vėlų penktadienio vakarą, pasipuošusios karalių,angelo irgiltinės rūbais, susiruošė aplankyti draugus, kaimynus ir pažįstamus. Trys karaliai, keliaudami su palyda, nešė žmonėms aukso, smilkalų ir miros.

Kelionės pradžioje aplankėme garbaus amžiaus Stefanojos Stirbienės namus. Ši moteris pamokė mus senoviškų giesmių ,labai nudžiugo mūsų apsilankymu. Jautėmės tarsi pasakos herojai, kai mažas berniukas, žvelgdamas savo mažomis akelėmis, patikėjo, jog mes esame tikri Karaliai. Tai buvo nuostabi akimirka - kai pamatai, kad nors vieną žmogų nustebini savo apsilankymu, pasakytu šiltu, nuoširdžiu žodžiu. Tuomet širdį užlieja palaima, ir supranti, jog ne velltui buvo ruoštasi.

Šios ,,Trijų Karalių kelionės“ idėja kilo mūsų bendruomenės narei Vidai. Penkios moterys, gavusios savo vaidmenis, skubėjo ruoštis šventei-siuvo rūbus, gamino karalių lazdas, tarp senos maldaknygės lapų ieškojo senoviškų giesmių.

,,Trijų Karalių kelionė“ buvo pirma. Tačiau tikime, kad ši idėja nebus pamiršta ir taps gražia tradicija.

Trys Karaliai (Vida,Nijolė ir Laima) , giltinė(Irma) ir angelas (Aldona) visiems linki visko po lašelį - ir laimės, ir geros nuotaikos, ir meilės ir gerų draugų... Po lašelį, bet kasdien, kiekvieną valandą, kiekvieną akimirką...

Galerija