SALĖS FUTBOLO TURNYRAS „SKAUDVILĖS SENIŪNAIČIŲ TAURĖ – 2012“
2012 m. vasario 16 d.

Skaudvilės jaunimo ir seniūnaičių Vido Bičkaus ir Alvydo Liekio, Lietuvos futbolo federacijos Tauragės apskrities prezidento Sigito Juknos ir bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ iniciatyva vasario 11-12 dienomis antrus metus iš eilės Skaudvilės gimnazijos didžiojoje sporto salėje vyko futbolo turnyras „Skaudvilės seniūnaičių taurė – 2012“ Turnyre dalyvavo Šilalės, Upynos, Viduklės „Vidukelė“ ir trys Skaudvilės seniūnijos komandos „Ančia“, „Karšuva“ ir „Skaudvilės kraštas“. Abi dienas visus susirinkusius savo šokiais džiugino „Šokių studijos AMADEUS“, vadovė Vilija Krūgelienė, skaudviliškės šokėjos.

Ištraukus burtus komandos pasiskirstė į du pogrupius. A – Upyna, „Ančia“ ir Šilalė, B – „Skaudvilės kraštas“, „Karšuva“ ir „Vidukelė“. Pogrupiuose virė įnirtingos kovos. Vietos sirgalių džiaugsmui pusfinalį pasiekė „Skaudvilės kraštas“ ir „Ančia“ komandos. Tik gaila, kad dėl patekimo į finalą šios komandos turėjo žaisti tarpusavyje. Rezultatu 3:2 nugalėjusi „Ančia“ komandą į finalą pateko „Skaudvilės kraštas“. Antrame pusfinalyje „Vidukelė“ susitiko su patyrusiais varžovais iš Šilalės. Įveikę komandą „Vidukelė“ rezultatu 7:2, į finalą pateko Šilalės futbolininkai.

Dėl 5 vietos varžėsi „Karšuva“ ir Upyna. Rezultatu 7:3 įveikę „Karšuva“, penktą vietą iškovojo upyniškiai.

Dėl trečios vietos varžėsi Skaudvilės „Ančia“ ir Viduklės „Vidukelė“. Minimaliu skirtumu 3:2 nugalėjo „Vidukelė“, kuri tapo trečios vietos nugalėtoja, „Ančia“ liko ketvirta.

Finale komandos „Skaudvilės kraštas“ laukė stiprus priešininkas – Šilalės komanda. Organizuotas ir darnus skaudviliškių žaidimas leido jiems išsiveržti į priekį ir tik pirmojo kėlinio pabaigoje šilališkiams pavyko rezultatą išlyginti 2:2. Antrajame kėlinyje vyko įnirtinga kova, netrūko gražių akimirkų, tačiau komandoms nepavyko įmušti įvarčių. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2, todėl buvo žaidžiami du pratęsimai po 5 minutes. Pirmasis rungtynių pratęsimas taip pat baigėsi be įvarčių. Antrajame pratęsime likus vienai minutei iki jo pabaigos, visi sirgaliai tikėjosi išvysti baudinius, bet to neįvyko, prieš nuskambant teisėjo švilpukui, šilališkiams pavyko įmušti trečią įvartį ir tapti šio turnyro nugalėtojais.

Po varžybų seniūnaičiai Vidas Bičkus ir Alvydas Liekis bei Lietuvos futbolo federacijos Tauragės apskrities prezidentas Sigitas Jukna pasveikino visus dalyvius, padėkojo jiems už dalyvavimą turnyre ir gražias akimirkas aikštelėje. Šilalės komandai buvo įteikta seniūnaičių įsteigta taurė bei medaliai. Atminimo medaliai atiteko ir antros bei trečios vietų nugalėtojams.

LFF Tauragės apskrities prezidentas Sigitas Jukna pirmos vietos nugalėtojams įteikė taurę, palinkėdamas, kad turnyras taptų tradiciniu ir taurė būtų pereinamoji taip pat nugalėtojams ir komandai „Karšuva“ padovanojo po futbolo kamuolį.

Nepamiršti liko ir šio turnyro pagalbininkai Ieva Skirgailaitė ir vyriausiasis turnyro teisėjas Antanas Petraitis, rezultatyviausias turnyro žaidėjas, šilališkis Gerdas Kančelskis, kovingiausias turnyro žaidėjas, skaudviliškis Dovydas Marozas, geriausias vartininkas Edgaras Šidlauskas, muzikinių pertraukėlių organizatorius Donatas Stulga, jiems visiems buvo įteikti seniūnaičių padėkos raštai bei LFF Tauragės apskrities prezidento Sigito Juknos įsteigti prizai.

Seniūnaitis Vidas Bičkus

 

Galerija