AR GYVI VASARIO 16 DIENOS IDEALAI?
2012 m. vasario 23 d.

Vasario 16 dieną Kunigiškių kultūros namų kultūrinio darbo organizatorė sukvietė kaimelio gyventojus į Lietuvos Nepriklausomybės dienos paminėjimą. Priminti žymiausi Lietuvos istorijos faktai, jų reikšmė Lietuvai ir kiekvienam iš mūsų.

-Laisvė, didelė vertybė, Kalbėjo vakaro vedėja. Tik ar gyvi vasario 16 dienos idealai? Ką jie reiškė mums prieš 20 metų entuziastingai palaikiusiems Nepriklausomybės idėjas? Ką reiškia dabartiniam jaunimui išaugusiam laisvės sąlygomis? Klausimai retoriniai, nes asmeniškai to nepaklausta nei praeito amžiaus atstovų nei šiuolaikinio jaunimo. Kiekvienai kartai savos problemos...

Kunigiškiečių problemas mėgino apibendrinti bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė po šventinio minėjimo sukvietusi gyventojus į ataskaitinį- rinkiminį ,,Kunigiškiečio“ bendruomenės susirinkimą. Pasdžiaugta baigiamu įgyvendinti bendruomenės pastato renovacijos projektu. Apleistame rūsyje įrengta aktyvaus laisvalaikio salė. Artimiausiu metu čia bus pastatyti stalo teniso, biliardo stalai, įvairūs gimnastikos treniruokliai. Nors salė buvo rengiama jaunimui, manoma, kad veiklos čia atsiras ne tik aktyvesniems pagyvenusiems bendruomenės nariams, bet tikimasi ir bendrų renginių ar varžytuvių.

Ataskaitą padarė revizijos komisija. Aptarti einamieji reikalai. Salėje, eiliniai bendruomenės nariai pasigedo glaudesnio, artimesnio bendradarbiavimo tarp bendruomenės, seniūnaitijos vadovų, kultūros namų ir bibliotekos darbuotojų. Šį kartą susirinkime nebuvo kviestinių svečių, bet labiausiai pasigesta seniūnijos vadovo nuomonės ir pasiūlymų rūpimais klausimais. Toliau tęsti pradėtus darbus ir vadovautoi bendruomenei vienbalsiai patikėta Birutei Kedrovienei.

Šventinės dienos pabaigoje kunigiškiečiai buvo pakviesti žiūrėti Skaudvilės kultūros namų spektaklį- komediją „Tikėk ir bus“ (režisierė Z. Juzevičienė) skirto ir jaunimui aktualia tema renkantis gyvenimo draugą. Deja susirinkime dalyvavęs jaunimas paliko salę.

Jonas Dikšaitis

 

Galerija