MORĖS GALAS MAŽONUOSE
2012 m. vasario 23 d.

Antradienį iš pat ryto Mažonų kultūros namų kiemelyje vyko sujudimas-buvo ruošiamasi vienai žaismingiausių ir smagiausių švenčių - Užgavėnėms. Bendruomenės aktyvistas Bronius Rudys krovė laužą, atsakingai ant jo sodindamas žiemos simbolį – Morę, atgabeno paties pagamintą įspūdingą krosnį. Šeimininkės pjaustė spirgus, raugė tešlą blynams.

Pirmieji švęsti Užgavėnių buvo pakviesti Tauragės VVG organizuoto seminaro dalyviai, kurie kaip tik šią dieną baigė ilgalaikių mokymų kursą. Dalindamiesi patirtimi, maloniai bendraudami tarpusavyje, rajono bendruomenių aktyvistai vaišinosi čia pat lauke kepamais blynais, užgeriant žolelių arbata, kitu krašto kulinariniu paveldu. Ypač kaime vykstančiais tradiciniais renginiais žavėjosi ir stebėjosi net iš pačios sostinės atvykę seminaro lektoriai. Anot jų , kaimas savo išmone ir išradingumu pranoksta netgi didmiesčių renginius.

Vakarop į šventę susirinko nemažas būrys kaukėtų šventės dalyvių ir smalsautojų iš Mažonų kaimo bendruomenės. Užgavėnių šventė vyko pagal visas tradicijas: smagiai grojo muzika, keptuvėje čirškėjo Onutės Rudienės kepami spirgai ir blynai, sukosi rateliai, vyko arši Lašininio (Klemos Fetingienės) ir Kanapinio (Jolantos Skersienės) dvikova. Ypač skardus buvo gausiai susirinkusių vaikučių klegesys. Jų dūkimui nebuvo ribų, nes krintantis sniegas , aukštos pusnys kvietė smagiausioms besibaigiančios žiemos atrakcijoms. Mažieji aktyviai dalyvavo sniego mūšyje, važinėjo rogutėmis, lipdė senį besmegenį , voliojosi pusnyse.

Po sunkios pavasario šauklio Kanapinio pergalės tirštuose laužo dūmuose paskendo gražuolė Morė.

Prisidūkę, prisišokę ir prisidainavę šventės dalyviai sveikino vieni kitus su ateinančiu pavasariu.

Mažonų filialo kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė

 

Galerija