UŽGAVĖNĖS AUKŠTUPIUOSE
2012 m. vasario 28 d.

Siaučiant baisiai pūgai, persirengėliai, kas su triūba, kas su ragu, kas su barškalais ar dar su kuo įmantriau, iš mokyklos kiemelio pajudėjo gyvenvietės gatvėmis. Apsukę visą kaimą, gausus būrys susirinko parduotuvės kiemelyje, kur laukė karštas tradicinis šiupinys.

Buvo gausus ir suneštinis stalas. Galiausiai pasivaišinus šiupiniu ir karštu vynu, buvo užkurtas Užgavėnių laužas, kuriame sudeginome Morę, su visomis blogybėmis ir kerais.

Stebėjome Kanapinio ir Lašininio grumtynes. Visuose rungtyse nugalėjo Kanapinis. Tad su Lašininiu teko atsisveikinti iki kitų Užgavėnių.

Už šią šventę esame labai dėkingi mūsų seniūnaičiui Juozui Rimkui, bendruomenės pirmininkei Dijanai Mozūrienei, tradicinio šiupinio virėjoms Redai Abromienei ir Vaidai Jončienei. Dėkingi ir visiems persirengėliams už žavias akimirkas. Tai Antanui Valskiui, Aurimai Barkamui, Arūnui Vasiliauskui, Virginijui Paulauskui, Eugenijui Baužai, Romui Šiuriui, Astai Dragūnienei, Laimiui Jonaičiui, Antanui Mozūrui, šauniam kaimo jaunimui ir visiems visiems prisidėjusiems prie šios linksmos šventės.

Parengė D. Laucienė

 

Galerija