ŠĖLSTANT SNIEGO SŪKURIAMS
2012 m. vasario 28 d.

Šėlstant sniego sūkuriams, maišantis dangui su žeme, Užgavėnių šurmulys pasklido po Kęsčius. Su dainomis, muzika ir triukšmu užgavėniautojai baladojosi po kaimą, kviesdami ir mažą ir seną susibėgti, pasigavėti, žiemą pavarinėti.

Triukšmingame bendruomenės kiemelyje kvepėjo kepami įvairiausių rūšių blynai, gaivų aromatą skleidė karšta mėtų arbata, puode garavo kaitinamas vynas.

Prasidėjus šventei, persirengėliai sulaukė svečio – vicemero S.Statkaus , kuris palinkėjo sočiai prisikirsti blynų, pasilinksminti ir kvietė susikaupti gavėniai.

Uždegus laužą, dūmais į dangų pakilo Morė, pažadindama iš miego šalčio sukaustytą žemę . Prasidėjo Kanapinio ir Lašininio dvikova, įvairūs žaidimai, šokiai ir dainos. Taip pašėlus ir žiema padus pasipustė, o Lašininis atostogų išrūko...

Už gardžius blynus šventės svečiai ir dalyviai dėkojo bendruomenės šeimininkėms: L.Odovienei, P. Ramanauskienei, D.Trijonienei; už arbatą ir šildantį vyną: M.Mockevičienei, O.Šėferienei. Už šventės organizavimą ir linksmybes dėkota R.Jakienei, A.Eglynienei, J.Jončai, V.Barkauskui ir visiems persirengėliams, įnešusiems sumaišties į gyvenimo rutiną.

Galerija