GRAŽI TU MANO BRANGI TĖVYNE
2012 m. kovo 13 d.

Skambiausiais Maironio eilėraščio posmais pradėjo Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimo paminėjimo popietę Kunigiškių bibliotekos vedėja Lina. Jubiliejiniai Maironio metai žada gražinti kiek primirštą eiliuotą žodį, nešantį sparnuotą gilią mintį apie Tėvynės meilę, nepaisant to, kad ne visada ir ne visiems savoje Tėvynėje būna gera gyventi. Bet ją praradę paprastai negali jos pamiršti ir tenka tėviškės ilgėtis visą likusį gyvenimą. Kultūros namų meno vadovė Gražina šventės dalyviams priminė, kad ši diena labai svarbi valstybės šventė, be kurios nebūtų įmanoma laisva ir nepriklausoma Lietuva.

Šiame renginyje buvo paminėta ir tarptautinė moterų solidarumo diena. Be to kovo 8 –oji tai proga vyrams išreikšti savo dėmesį bei simpatijas aplink esančioms moterims. Taip ir pasielgė pas mus į svečius atvykęs Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius. Su gražiomis dviem šventėm sveikino ir bendruomenės „Kunigiškietis“ pirmininkė Birutė Kedrovienė. Visoms salėje sėdinčioms moterims buvo įteikta po tulpės žiedą, o meno vadovė Gražina moterims palinkėjo: -Žydėkite kaip rožės, kvepėkit kaip lelijos, spindėkite kaip žvaigždės, lai visuomet Jums šviečia saulė. Būkit visos laimingos!

Maironio ,,Pavasario balsų“ aidai, eilėraščių posmai, skambėjo ir renginio pabaigoje prabilus mūsų svečiams Pagramančio saviveiklininkams:
-Pavasarinis gervių klyksmas
pažadina jaunystę širdyje ...-

Aidėjo įtaigus skaitovės Birutės Normantienės  balsas.  Minėjimo dalyvius privertė garsiai šypsotis ir kitas jumoristinis skaitovės pasakojimas apie mūsų bendravimo kultūrą. Žiūrovai negailėjo katučių ir Pagramančio „Gramančia“ vokalinio ansamblio choristėms bei solistams.
Dėkodama svečiams už skambias dainas kultūros namų meno vadovė Gražina Preikšaitienė pakvietė visus prie šventinio ...švediško stalo. O kad arbata būtų saldesnė Gaurės seniūnas dovanojo moterims jų mėgstamą šventinį desertą - šakotį. Pabendravus su svečių dainininkais dar dainuota, suktasi žaidimų rateliuose, net susikauta anekdotų ringe. Kunigiškietė Danutė Stonienė nusprendė nepasiduoti  pagramantiškei pasakorei Birutei Normantienei. Moterys parodė kaip jos pačios moka sau susikurti gražią šventę ir prižadinti jaunystę širdyse...

Informaciją apie reginį parengė Jonas Dikšaitis

Galerija