ŠVENTĖ MOKSLEIVIAMS IR BENDRUOMENEI
2012 m. kovo 14 d.

Neformaliam ugdymui plėtoti, moksleivių gebėjimams atsiskleisti, kūrybiškumui skatinti mokykla naudoja netradicinio ugdymo metodus. Netradicinio darbo (nepamokinio) dieną siekiama suburti bendruomenę, pasikviesti svečių ir dirbti kiek kitaip, negu įprastai. Mokyklos meno kolektyvų vadovai (mokytojos O. Jasevičienė, R. Mikaitienė, V. Jurgilevičienė) ir kraštotyros būrelis (vadovė istorijos mokytoja V. Candarienė) pakvietė drauge su seniūnijos gyventojais, bendruomenės „Lauksargiškiai“ nariais, Lauksargių kultūros centru paminėti Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Koncertavo ne tik mokyklos saviveiklininkai, bet ir Lomių kultūros namų moterų vokalinis ansamblis „Agluona“ ir kanklininkių trio, vadovaujami Ramutės Petravičiūtės - Kinderienės. Susirinkusius pasveikino bendruomenės pirmininkas K. Vaidilauskas, mokyklos direktorius H.Banevičius.

Pasibaigus koncertui, KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kariai pakvietė dalyvauti kariškose pratybose. Kol viena grupė moksleivių žiūrėjo filmą ir išklausė 309 pėstininkų kuopos vado E.Šimkaus pasakojimą apie krašto apsaugos sistemą, rinktinių formavimą, sulaukė atsakymų į dažniausiai vaikinams iškylančius klausimus apie bazinius karinius mokymus ir apie projektą „Dvylika savaičių – vyriškumo mokykla gyvenimo pradžiai“, kiti sporto salėje sportavo. Ypač populiarios vaikų tarpe buvo „Kario kelio“ estafetės. Ne tik vaikinai, bet ir merginos aktyviai jose dalyvavo.

Renginys buvo įdomus ir turiningas. Bendruomenės pirmininkas K. Vaidilauskas, seniūnijos darbuotojai padėkojo moksleiviams už koncertą ir padovanojo saldžių prizų. Kariškiai stipriausius ir aktyviausius moksleivius apdovanojo padėkos raštais ir dovanėlėmis.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Meilienė

 

Galerija