UŽGAVĖNĖS SUNGAILIŠKIUOSE
2012 m. kovo 14 d.

Vasario 21 [antradienį] iš pat ryto bendruomenės nariai: Žydrūnas Liorančas, Donatas Paulikas ir Audrius Katauskas sukrovė laužą ir ant jo pasodino žiemos simbolį – MORĘ. Aikštelę laužui paruošė Juozas Gaurylius, malkų atvežė Stasys Mačiulis. Edmas Bartušis atgabeno įspūdingą krosnį- garvežį ir špižinį puodą košei virti. Juos šventei „paskolino“ Juozas Gaurylius.

Vakarop į šventę susirinko nemažas būrys šventės dalyvių. Užgavėnių šventė vyko pagal tradicijas: po kaimą važinėjo šventės šauklys, keptuvėje čirškėjo Birutės Bartušienės kepami blynai, garavo verdama košė, smagiai grojo muzika. Po valandos žaidimų ir pokštų, apdalinti simboliniais prizais, šventės dalyviai varė žiemą ir užkūrę laužą, sudegino MORĘ su visomis žiemos negandomis, sunaikindami visa blogį ir tikėdamiesi gražaus pavasario, gerų metų. Po to visi valgėme blynus ir košę, šokome ir dainavome, sveikinome vieni kitus su artėjančiu pavasariu. Šventę vainikavo Kristinos ir Alfonso Lukošių dovanoti fejerverkai.

Nuoširdus ačiū parduotuvės savininkams Vytui ir Ritai Mockams už šventei dovanotas vaišes ir prizus, o taip pat visiems aktyviems bendruomenės nariams, prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

Bendruomenės narė Remigija Rudienė

Galerija