SUNGAILIŠKIAMS – 450 METŲ
2012 m. kovo 14 d.

2011 metų birželio 18-osios [šeštadienio] pavakarę Sungailiškių kaimo gyventojai ir svečiai rinkosi į išpuoštą buvusios pradinės mokyklos, dabar tapusiais neseniai įsikūrusios bendruomenės namais, kiemelį švęsti 450 metų jubiliejų.

Šventės pradžioje buvo atidengtas stogastulpis simbolizuojantis šio kaimo žmonių darbštumą, susiklausymą. Šis stogastulpis – Mažonų seniūnijos dovana Sungailiškių kaimo bendruomenės žmonėms. Jį pašventino renginio svečias – Šilalės parapijos klebonas ir dekanas kan. dr. Algis Genutis. Stogastulpio autorius – Darius Jakaitis. Jam šventės metu seniūnas įteikė padėką.

Prisiminimo dovanėlės už pagalbą organizuojant šventę buvo įteiktos seniūnui Jonui Samoškai ir kultūrinių renginių organizatorei Birutei Kaminskienei. Ji parašė projektą ir gavo pinigėlių. Bendruomenės pirmininkas Romualdas Mickus kalbėdamas dėkojo visiems bendruomenės nariams prisidėjusiems prie šios šventės surengimo ir įteikė padėkas Birutei Bartušienei, Kristinai Gaurylienei, Ingridai ir Vytautui Bendikams, Ritai ir Vytautui Mockams. Beje, Vytautas Mockus sukūrė ir padovanojo bendruomenei akmeninę bendruomenės namų iškabą.

Renginio metu buvo pagerbta vyriausia kaimo gyventoja - Antanina Paulikienė ir jauniausia - Paulina Dabulskytė.

Gerą nuotaiką, skambią dainą ir šmaikštų žodį į šventę susirinkusiems dovanojo Pagramančio, Mažonų ir Norkaičių kultūros namų saviveiklininkai. O tuo metu ,,bendruomenės,, šeimininkės vaišino visus karšta koše, sūriu, gira ir kitokiais gardumynais.

Po oficialiosios dalies, renginio vedėja Remigija Rudienė visus pakvietė prie bendro stalo pabūti kartu, pabendrauti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais, jaunystės prisiminimais.

Skambant ,,Giminių dainai,, jubiliejaus, o kartu ir pirmąją bendruomenės šventę vainikavo seniūno Jono Samoškos dovanoti įspūdingi fejerverkai.

Bendruomenės narė Remigija Rudienė

Galerija