ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS
2012 m. balandižio 06 d.

Balandžio 4 d. savivaldybės mažojoje salėje įvyko Tauragės rajono vietos veiklos grupės ataskaitinis susirinkimas. Dalyvavo Tauragės rajono vietos veiklos grupės (VVG) nariai, darbuotojai ir kiti VVG partneriai. Visi VVG vykstantys susirinkimai yra atviri, juose gali dalyvauti visi norintys asmenys

VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė pristatė veiklos ataskaitą už 2011. Pasak jos pagrindinis tikslas buvo 2007-2013 m. strategijos įgyvendinimas. Buvo pasirašyta 15 trišalių susitarimų (NMA, VVG, pareiškėjų), kurių bendra paramos suma 3 779 024 Lt. 02 kvietimo metu buvo surinkta 26 paraiškos, prašoma paramos suma 3 007 959,98 Lt. Pirmininkė pasidžiaugė jog vyksta sklandus bendradarbiavimas su pareiškėjais, dėkinga savivaldybės administracijai už visokeriopą paramą ir strategiją administruojantiems darbuotojams: Rasai, Daliai ir Juozui. Pirmininkė įsitikinusi, esant puikiai partnerystei sėkmingai įgyvendinsime Strategiją, pasieksime visus Strategijoje numatytus rodiklius.

Buvo tęsiamas didelio susidomėjimo sulaukęs projektas „Mokykimės ir dirbkime kartu.“ Mokymų dalyviai buvo mokomi, kaip teisingai rašyti paraiškas, ataskaitas, organizuoti viešuosius pirkimus ir kt. Kadangi Strategijos įgyvendinimas jau suplanuotas ir aiškus, valdyba priėmė sprendimą mokymus nukreipti 2014 – 2020 metų programavimo periodo pasiruošimui. Tad mokymai bus rengiami VVG narių  verslumo skatinimo, įgūdžių stiprinimo, asmenybės ugdymo temomis.

2011 m. birželio mėn. buvo įgyvendintas LKT remiamas projektas „Duomenų bazės surinkimas, ir apibendrinimas apie veikiančius kaimo plėtros dalyvius Tauragės rajone“,  duomenys patalpinti VVG tinklapyje.

VVG atstovai dalyvavo kitų Lietuvos VVG konferencijose, LEADER tarptautinėje konferencijoje Druskininkuose. Susitikimuose, buvo aptarti įvairūs bendri klausimai, pasidalinta gerąja patirtimi. Daug gerų įspūdžių mūsų VVG nariai parsivežė iš Lenkijos, kur susitiko su Ciechanovo VVG veikla, aptarė galimybę dalyvauti bendrame tarptautiniame projekte.

Pirmininkė teigė, kad organizacija veiksmingumą rodo tokie rodikliai kaip jos narių aktyvumas, bendradarbiavimo tarp partnerių veiksmingumas,  pozityvus savo aplinkos vertinimas, susiklausymas. Per ataskaitinį laikotarpį į VVG įstojo 12 naujų organizacijų. Tai rodo, jog VVG veikla nukreipta tinkama linkme: nariai mato mūsų veiklos naudą, tinkamą atstovavimą savo nariams, mato prasmę aktyvaus dalyvavimo šioje veikloje keliant gyvenimo kokybę kaime. Kiekvieną mėnesio trečiadienį 15 val. savivaldybės salėje vykta susirinkimai - diskusijos, kuriuose sprendžiami įvairūs bendruomenėm ir VVG nariams aktualūs klausimi. Susirinkimai atviri, juose gali dalyvauti visi kam rūpi gyvenimo kokybės gerinimas bei pilietiškumo kėlimas gyvenamojoje vietovėje.

N. Tirevičienė pasidžiaugė bendruomenių aktyvumu teikiant paraiškas paramai gauti įvairiems fondams, augančiu bendruomeninių organizacijų skaičiumi.  Ypač aktyvios ir pagirtinos „Elbentos“ ir Mažonų ryto“, Pilaitės bendruomenės, kurios planingai siekia savo užsibrėžtų tikslų. Dauguma bendruomenių mielai viešina savo veiklą spaudoje bei VVG puslapyje.

Finansinę veiklos ataskaitą už 2011 metus pristatė VVG buhalterė Dalia Petrošienė, veiklos priežiūros ataskaitą pateikė revizijos komisijos pirmininkė Albina Urbutienė.

VVG nariai patvirtino visas ataskaitas.

Susirinkime dalyvavo svečias - „Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro“ direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Komskis. Vyko diskusija atliekų surinkimo, mokesčių mokėjimo, dokumentacijos tvarkymo klausimais.

Aptarus visus klausimus VVG pirmininkė palinkėjo visiems sėkmės darbuose, iniciatyvos ir sėkmės rašant projektus.

Galerija