EDUKACINĖ POPIETĖ ,,VELYKINIS MARGUTIS KITAIP“
2012 m. balandižio 09 d.

Į Gaurės miestelio biblioteką rinkosi mokyklos mokiniai ir Gaurės bendruomenės „Gaurkiemis“ moterys. Kultūros namų darbuotojos organizavo edukacinę popietę ,,Velykinis margutis kitaip“. Marginimo technikos mokė renginių organizatorė L. Liorančienė ir meno vadovė R. Petravičiūtė Kinderienė.

Bibliotekininkė D. Mockienė trumpai visus supažindino su Velykų papročiais, margučio reikšme...

,,Velykos – didžiausia pavasario šventė. Šventinis valgymas pradedamos nuo kiaušinio. Jis padalinamas į tiek dalių, kiek yra šeimoje narių. Dalijantis jį linkima laimės, džiaugsmo, sveikatos...“

Didžiausio susidomėjimo sulaukė kiaušinių marginimas spalvotu vašku. Buvo išbandytos ir kitos siūlomos margučių marginimo technikos ir priemonės. Tai kiaušinių apnėrimas vąšeliu, puošimas karoliukais, popieriaus aplikacijomis, pjaustytomis karklo šakelėmis...

Popietėje buvo sulaukta ir svečių iš Tauragės kabelinės televizijos. Reporterė Inesa Vaigauskienė kalbino dirbusius vaikus, mokytoją I. Globienę, popietės organizatores.

Visi kas atėjo į popietę dirbo stropiai, kantriai ir atidžiai. Garuojančio vaško kvapai jau ir nosį pradėjo kutenti, bet darbas buvo užbaigtas. Įvairiomis priemonėmis papuošti kiaušiniai buvo suguldyti į samanas, sukabinti ant medžio šakų. Balieka tik laukti Šventų Velykų ryto su gražiais margučiais savo namuose.

 

Galerija