„SARTUPIEČIO“ VISUOTININS ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS
2012 m. balandižio 10 d.

Kovo 25d buvo sušauktas visuotinis atsakaitinis kaimo bendruomenės“Sartupietis“ susirinkimas. Pirmininkė Sigita Musvydienė pristatė pirmininko veiklos ataskaitą už 2011m. Visiems priminė, jog tai buvo permainų bendruomenėje metai. Pasikeitė bendruomenės pirmininkas ir vienas valdybos narių. Per metus buvo sušaukta 14 valdybos posėdžių , 1 visuotisnis- ataskaitinis ir 1 visuotinis- neeilinis susirinkimai.

Papasakojo apie projektinę veiklą, surengtus renginius, atliktus darbus, išsiųstus prašymus, laiškus.. Padėkojo visiems ištiesusiems pagalbos ranką dviems nuo gaisrų nukentėjusiems asmenims. Papasakojo apie planuojamą 450m . Sartininkų vardo paminėjimo šventę, kitus planuojamus renginius. Pakvietė aktyviau dalyvauti bendruomeniniame gyvenime, išsakyti savo nuomonę , pateikti pasiūlymus. Laima Paliokinė pritatė finansinę ataskaitą. Smulkiai papasakojo apie gautus asignavimus ir išlaidas. Seniūnas V. Juška trumpai prisatė savo veiklos ataskaitą, pademonstravo jau pasiūdintą Sarininkų kaimo vėliavą.

Bendruomenės gretas papildė 4 nauji nariai.

Po susirinkimo susitikome su Angelė Rauktiene — sertifikuota tautinio paveldo produktų amatininke, senojo margučių marginimo amato puoselėtoja. Margučius marginti ji pradėjo nuo penkerių metų, tai daryti ją išmokė mama . Ponia Angelė mielai pasidalino patirtimi kaip skutinėti margučius, dažyti juos augaliniais dažais. Atsivežė ir parodė savo ir vyo turimus Tautinio paveldo sertifikatus. Papasakojo kaip juos gauti, o tai tikrai ilgas ir sudėtingas kelias. Moterys negalėjo atsistebėti margučių gražumu, o ponia Angelė patarė- išmarginkit 1000 kiaušinių ,o 1001 jau bus toks pat gražus.

Taigi, visiems kietų margučių ir liksmų Šv. Velykų!!!

 

Galerija