KAD NAMAI ALSUOTŲ ŠVENTE
2012 m. balandižio 12 d.

Senovėje tikėta, kad dažytas kiaušinis – šventas, turintis magiškos galios. Kad jame glūdi dvasia, gebanti pratęsti gyvybę žemėje. Todėl margutis suvokiamas kaip vaisingumo, derlingumo, gamtos atgimimo simbolis.

Eilę metų Kęsčių bibliotekoje Didžiosios savaitės metu organizuojamos Šv.Velykų popietės – pamokos, kurių metu kaimo moterys ir vaikai mokosi margučių marginimo meno paslapčių. Trečiadienį į biblioteką sugužėjo gausus būrys lankytojų, kurių laukė įdomi kūrybinė veikla ir malonus prieššventinis pabendravimas. Dvi viešnios L. Cibauskaitė ir E.Baltrušaitytė mokė marginti margučius vašku, daryti velykines puošmenas. Veiklos užteko ir mažam ir dideliam, tik kantrybės ne visiems pakako... Darbams įsibėgėjus bibliotekoje apsilankė Velykų kiškis. Darbinę nuotaiką pakėlė jo saldžios lauktuvės ir viktorina: kas dainelę apie Velykas dainavo, kas eilėraštį deklamavo, kas mįsles minė...

Renginio dalyviams laikas gan greitai prabėgo. Vakarop, pasistiprinę arbata ir saldumynais, visi išsiskirstė pakilios nuotaikos, nešini margučiais ir velykinėmis puošmenomis.

Bibliotekoje vašku kvepėjo dar ir ketvirtadienį ir penktadienį. Nes dažnas ant šventinio stalo deda pačių margintus margučius.

Kęsčių bibliotekos vedėja Aristida Eglynienė

Galerija