ATVELYKIO ŠVENTĖ PAŽADINO DAPKIŠKIUS
2012 m. balandižio 19 d.

,,Žibutė ,melsvoji gėlytė,
Nors miškas sustingęs dar miega,
Išlindo pro tirpstantį ledą.
Nubudus iš baltojo sapno
Ir veidą pakreipus į saulę,
Prabilo;"Būk sveikas, pasauli“
B. Buivydaitė

Atvelykio šventė skirta draugų, kaimynų susitikimams ir bendravimui. Tai ir pavasario šventė, kai išgirstame paukštelių giesmes, pastebime pirmuosius žibuoklių žiedelius, pajuntame šilto vėjo prisilietimus. Tad penktadienio popietę į Dapkiškių kultūros namus skubėjome švęsti Atvelykio šventės. Tik pravėrus duris su šypsena pasitiko renginio vedėjos Velykės - Laimutė ir Nijolė.
Džiaugiamės, kad sulaukėme tiek daug svečių - tai Tauragės savivaldybės meras P. Petrošius, vicemeras S. Statkus, Tauragės kultūros centro direktorius V. Bartušis, vyr. metodininkė I. Mockienė, Pagramančio regioninio parko direktorius V. Šliogeris, Lomių bendruomenės saviveiklininkės.
Renginio vedėjos į sceną išėjo nešinos senoviška gelda - o kas gi joje? O ji buvo pilna gerumo grūdų. Pirmiausia prie geldos buvo pakviesti svečiai, jie traukė lapelius su gražiais žodžiais ir sėjo gerumo sėklą (aukojo pinigėlius). Taip aukojant buvo surinkta apie 400 litų. Dėkojame visiems aukojusiems. O mes šį gerumo grūdą prižadėjome su meile auginti.
Renginio vedėjos pateikė dar vieną staigmeną - buvo pagerbtas naujai išrinktas seniūnaitis A. Stasiulis. Visų susirinkusių akivaizdoje jis perskaitė priesaiką, jam buvo įteiktos ,,regalijos“.
Kai į sceną įžengė Lomių bendruomenės moterų ansamblis visi nuščiuvo Moterys sužavėjo ir jaunus, ir senus. Tarsi nužengusios iš renesanso epohos atliko romansus. Dėkojame jų vadovei R. Kinderienei.
Renginyje kaip niekad daug buvo mugės dalyvių. Visi gėrėjomės L. Bertulienės siuvinėtais paveikslais, grožėjomės D. Stumbrienės, K. Bendoraitienės, A. Stirbienės sukurtais darbeliais, R.Juciaus pintais gaminiais. Ragavome O. Mejerienės pagamintą girą, V. Matutienės, N. Skužinskienės, E. Stirbytės, B. Šaulienės naminės duonos bei sūrio produktų. Galėjome nusipirkti Z. Prišmanto dirbinių iš medžio, V.Gerdauskaitės auginamų augalų, I. Vėtrovos suruoštų vaistažolių. Z. Vismantienė prekiavo bitelių suneštais produktais, įvarių formų žvakėmis bei gintaro gaminiais. O Z.Anriuškevičienė į mugę atsivežė savo iškeptą šimtalapį, kurį pardavus, surinktas lėšas moteris paskyrė bendruomenės vaikams (nutarta pastatyti krepšinio stovą).
Bendruomenės laikraštuko autorė ir leidėja V. Matutienė apžvelgė nuveiktus darbus ir perspektyvas.
Dėkojame kultūrinių renginių organizatorei B. Giliuvienei, laiškininkei J. Langienei, visiems aukojusiems, visiems mugės dalyviams, visiems žiūrovams, visiems, kurie prisidėjo, kad šis renginys būtų gražus ir įsimintinas. Tegul Atvelykio šventė nuskaistina kiekvieną sielą ir įkvepia naujiems darbams!

Tarybos pirmininkė A. Stirbienė
 
Galerija