„SUPA MANE VELYKĖLĖS“
2012 m. balandižio 22 d.

Atėjo vienos gražiausių pavasario švenčių. Velykos – šeimos šventė. Atvelykis, dar vadinamomis Vaikų Velykėlėmis, tai tarsi Velykų pakartojimas. Šią dieną būdavo susirenkama pabendrauti su tais, su kuriais nespėta per Šv. Velykas. Tą dieną ypač daug dėmesio skiriama vaikams, nes tai jų šventė.

Norkaičių kultūros namuose vaikai galėjo pasidžiaugti Atvelykio smagumais. Atvelykio šventę vedė Birutė Jasaitienė, kuri su vaikais organizavo ne tik velykinių margučių ridenimo varžybas, bet ir dainavo, žaidė, prisiminė Velykų burtus, papročius. Ausį džiugino bandonijos melodijos, kuria griežė Vytautas Krencius, tad visi pagal muzika linksmai šoko. Velykė dalino vaikams šokoladinius kiškius ir margučius. Anot etnologų, per Atvelykį reikia kuo daugiau suptis, esą tuomet ir metai bus sėkmingesni – tai suposi ir maži, ir dideli.

Taip pat svečiavosi ir koncertą norkaitiškiams dovanojo Šilalės r. meno mėgėjų kolektyvas. Pagal seną paprotį buvo raikoma duona, kuria vaišinosi ir svečiai ir Norkaičių bendruomenės nariai. Atvelykio šventėje netrūko gražių margučių, bei geros nuotaikos.

Su Atvelykiu baigiasi šventinio svečiavimosi ir poilsio laikas – laukuose prasideda pavasario darbai.

 

Galerija