TALKA BŪDVIEČIUOSE
2012 m. balandižio 27 d.

Jau antrus metus aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ į pavasarines talkas suburia Būdviečių kaimo gyventojus. Didėja žmonių atsakingumas ne tik už savo kiemo teritoriją, bet ir už mus supančią aplinką.

Šeštadienio rytą būrelis kaimo gyventojų rinkosi Būdviečių pušyne, kuris plyti tarybiniais laikais veikusio karjero teritorijoje. Išsekus žvyro atsargoms, susidariusios daubos, ilgą laiką masino vietos ir aplinkinių kaimų gyventojus čia vežti šiukšles. Prireikė nemažai laiko kol jos buvo užstumdytos. Ir tik 1998 metų balandžio mėnesį Dabrupinės girininkijos ir vietos gyventojų pastangomis čia buvo užsodintas miškelis. O kita karjero dalis po šia diena tebriogso priversta gausybės šiukšlių. Vietos gyventojai čia bejėgiai... Be galingos technikos tokio „lobyno“ neiškuopsi... Seniai sklando kalbos apie šio nelegalaus šiukšlyno panaikinimą, tik nežinia kada tai bus?

O susirinkę būdvietiškiai išsijuosę darbavosi: rinko šiukšles pušyne ir Ežeruonos pakrantėse; tvarkė kaimo kapinaites, kuriose iš po žiemos vėjų buvo gausiai prilaužyta medžių šakų.

Talikininkai džiaugėsi, kad šiemet gamtoje rąsta mažiau šiukšlių nei pernai. Tai rodo, kad daromės sąmoningesni siekdami gyventi švaresnėje aplinkoje ir tuo pačiu saugodami savo gamtos prieglobstį.

A.Eglynienė

 

Galerija