“DAROM 2012” SKAUDVILĖJE
2012 m. balandižio 27 d.

Saulėtą balandžio 21 –osios šeštadienio rytą, darbingai nusiteikę skaudviliškiai rinkosi prie Skaudvilės seniūnijos į tradicine jau tapusią švaros akciją “Darom”.

Trečius metus iš eilės šią švaros akciją inicijavo bendruomenė „Skaudvilės kraštas“ kartu su Skaudvilės seniūnija.

Džiugu, kad prie šios akcijos vykdymo aktyviai prisidėjo ir naujai išrinktas Skaudvilės I-o šios seniūnaitijos seniūnaitis, Valdemaras Bakšas.

Kiekvienais metais Skaudvilėje talkininkų būrys vis gausėja, kurie apsiginklavę darbo įrankiais plačiai pasklinda po įvairius Skaudvilės miesto kampelius.

Buvo sutvarkytos Nosaičių piliakalnio prieigos, parkas prie buvusios poliklinikos, Pušyno ir Mechanizatorių gatvių teritorijos, surinktos šiukšlės paplūdimyje prie Ančios upės užtvankos.

Moterų dėka miesto centro aikštėje, prie seniūnijos bei prie bažnyčios koplytstulpių buvo pasodintos gėlės, užsėti žolynėliai.

Gaila, bet atliekų gamtoje dar apstu, nes vien tik Nosaičių piliakalnio prieigose ir Mechanizatorių gatvėje buvo surinkta pilna traktorinė priekaba šiukšlių. Sunku suvokti, kam kyla ranka išversti atliekas šalia gamtos paminklo, kuris gali ateityje tapti turistų traukos objektu.

Talkos metu nebuvo išvengta ir nelaimingų atsitikimų: Laimonas Bartkus, kraudamas šiukšles persipjovė pirštą.Akcijos organizatoriai dėkojo gydytojai Virginijai Paulauskienei, kuri suteikė pirmąją pagalbą ir sutvarstė žaizdą.

Po talkos bendruomenė „Skaudvilės kraštas“ visus talkininkus pakvietė prie Skaudvilės užtvankos valgyti žuvienės. Valgant žuvienę buvo diskutuojama apie šios švaros akcijos reikalingumą ir svarbą.

Smagu pripažinti, kad dalyvaujančių šioje akcijoje su kiekvienais metais vis daugėja, vadinasi auga žmonių sąmoningumas, taip svarstė akcijos dalyviai.

Visiems dalyvavusiems talkoje, nuoširdžiai padėkojo Skaudvilės seniūnas Virginijus Būdvytis ir bendruomenės “Skaudvilės kraštas” pirmininkas Vidas Bičkus, kartu pasidžiaugdami, kad kasmet į šią akciją susirenka vis daugiau žmonių, tad ir Skaudvilės miestas tampa vis švaresnis.

Daugiau informacijos rasite čia: ČIA

Jurgita Kasparaitienė

 

Galerija