UTENA
2012 m. balandižio 30 d.

Pirmadienio rytą Kęsčių, Lauksargių ir Aukštupių bendruomenės nariai kartu su Nijole Tirevičiene skubėjom į Utenos rajoną, kur vyko laidos ,,Gimtoji žemė“ organizuojami ,,Jorės“ apdovanojimai. O Jorės šventė kasmet organizuojama pavasarį, balandžio pabaigoje. Į Lietuvą ji atkeliavo atėjus krikščionybei, susieta su Jurginėmis. Tarp 18 nominantų iš visos Lietuvos garbingam prizui gauti dalyvavo ir  Kęsčių bendruomenės ,,Elbenta“ pirmininkė Laimutė Sugintienė, jos pavaduotojas ir seniūnaitis Vladas Liekis, bei Lauksargių kaimo bendruomenės „Lauksargiškiai“ Virginija ir Benediktas Šimkai.

Kadangi apdovanojimai vyko tik vakare, todėl mes  aplankėme keletą lankytinų Utenos rajono vietų. Utena turtinga net 186 ežerais, tačiau kiekvieno jo grožio nebuvo galimybių pamatyti. Aplankėme Utenos Dailės mokyklą, kurioje veikė respublikinė paroda, skirta Žemės dienai. Pabuvojom 1836 metais statytuose Pašto rūmuose, ratinėje, arklidėje. Pasivaikščiojom po Utenio aikštę, kurioje vyksta miestui svarbūs renginiai. Didelį įspūdį paliko Dauniškio ežero pakrantėje stovinti Marijos Kankinių Karalienės koplyčia, aukštaitijos partizanams atminti. Tuo pačiu pasigėrėjom  Naująja Dievo apvaizdos bažnyčia, pastatyta 2005 m., bažnyčios pašonėje įkurtu 40 ha. ploto Vižuonos parku. Po to nuvykom į Sirutėnų kaimą, kuriame gyvena akmenskaldys, skulptorius Valentinas Šimonėlis. Čia buvo galima pamatyti nuostabių darbų iš akmens ir stiklo.

Ant Alaušo kranto, Utenos rajono savivaldybei priklausančiam kempinge vyko laidos ,,Gimtoji žemė“ ,,Jorio“ apdovanojimai, skirti aktyviems bendruomenių nariams, įvairiai prisidėjusiems prie savo krašto puoselėjimo, gyventojų užimtumo.

Nominacijai ,,Visur ir visada pirma“ apdovanota Kęsčių kaimo bendruomenės pirmininkė Laimutė Sugintienė. ,,Už tai, kad visiems būtų geriau“ apdovanoti Vlada Liekis ir Virginija bei Benediktas Šimkai. Garbingus nominantus pasveikinti ir atminimo dovanas įteikti atvyko Tauragės rajono meras Pranas Petrošius bei Tauragės Vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė.

 

Galerija