JAU TRADICIJA TAPO ,,TULPIŲ ŠVENTĖ“ A. IR V. STIRBIŲ SODYBOJE
2012 m. gegužės 16 d.

Kas rasos tiek pripylė
Į žiedų taureles?
Tai pavasaris myli
Ir palaisto gėles.

 
K. Kubilinskas

Ar randame laiko ryte pabraidžioti po rasotą žolę? Ar pastebime pirmąjį pavasario žiedą? Ar po dienos darbų turime jėgų pasigrožėti saulėlydžiu? Tie, kurie suranda laiko pabūti ir pailsėti gamtoje, šiltą pavasario vakarą rinkosi į A. ir V. Stirbių sodybą, kur vyko „Tulpių žydėjimo šventė“
Vakaro svečiai grožėjosi įvairiaspalviais tulpių žiedais, apžiūrinėjo daugiamečių augalų kolekcijas.
Šventės vedėjos - Ernesta ir Julija - skaitė eiles, o Dominyko atliekamas kūrinys fleita privertė visus suklusti ir įsiklausyti į kiekvieno garso skambesį. Vakaro svečiai aplodismentais dėkojo Gintarės ir Julijos duetui, gitaristui Tomui. Ačiū jiems.
Kaip visada mėgstanti staigmenas Vida ir šį kartą maloniai nustebino sodybos šeimininkus. Ji perskaitė savo kūrybos eilėraštį skirtą jiems ir padovanojo prisiminimų knygą, į kurią sugulė svečių įspūdžiai. O kas gali būti vertingiau už gražius prisiminimus?
Vakaro vedėjos svečiams  neleido nuobodžiauti, skambant muzikai visi judėjome šokio ritmu. Trumpam pasimankštinę, susikaupę klausėmės Indros ir Jurgitos sukurtų eilių.
Netrukus naktis gaubė savo skraistę ant žemės, įsižiebė žibintų ir žvakių švieselės, aplinka tapo jaukesnė ir šiltesnė bendravimui. Dar norėjosi pabūti kartu, bet rytojus vėl kvies į kasdieninius darbus.
Už rūpestį ruošiant šventę dėkojame kultūrinių renginių organizatorei Birutei Giliuvienei. Dėkojame Gintarei, Julijai, Ernestai, Tomui ir Dominykui už gražų ir šiltą vakarą. Ačiū seniūnaičiui Albinui ir visiems, kurie surado laiko bei dalyvavo šventėje. Išlydėdami svečius sodybos šeimininkai kvietė po metų vėl sugryžti, ir įteikė po tulpės žiedelį.

Galerija