DOVANA KUNIGIŠKIŲ KAIMELIO JAUNIMUI
2012 m. gegužės 22 d.

Tarp mamos ir vaikų paprastai būna pats glaudžiausias, artimiausias ryšys. Matyt todėl Kunigiškių kaimelio ryškiausios mamos Gražina Preikšaitienė kaimelio kultūros namų vedėja ir bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė surengė ir suderino dvigubą šventę Kunigiškų bendruomenės mamoms - Motinos dienos minėjimą ir ta proga kaip dovaną vaikams - Jaunimo užimtumo centro atidarymą.

Gegužės 3 dienos popietę į kultūros namus ateinančias mamytes pasitiko vaikai papuošdami jas rankų darbelių žibučių žiedais. Šventė pavyko, nes nežiūrint į tai, kad buvo eilinė pavasario darbų diena mamų, mamyčių ir vaikų bei jaunimo susirinko gana daug. Svarbiausia tai, kad salėje kartu suaugę ir jaunimas klausėsi motinos dienos minėjimo, vaikučių koncerto ir Baltrušaičių kultūros namų saviveiklininkų paruoštos programos. Šventėje dalyvavę svečiai mero padėjėja Rita Dumbliauskaitė ir Kultūros namų rekonstrukcijos projekto vadovas Žilvinas Majus atidarė jaunimo užimtumo centro patalpas perkirpdami juostelę. Mero vardu padėjėja sveikino visus susirinkusius ir įteikė dovanas: nuo mero - laikrodį, nuo VVG pirmininkės - indų komplektą. Mamas su švente, o jaunimą su reikšmingu įvykiu - dovana kaimo vaikams - jaunimo centro atidarymu sveikino Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius. Rajono tarybos deputatas, pirmasis Kunigiškių bendruomenės pirmininkas pasidžiaugė atliktais darbais jaunimo centro įrenginiais, treniruokliais, biliardo ir teniso stalais ir paragino jaunimą tausoti ir deramai prižiūrėti patalpas ir brangius įrenginius. Padėkojusi už dovanas ir paramą įgyvendinant Kultūros namų atnaujinimo, Jaunimo užimtumo centro projektą Kunigiškių bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė įteikė svečiams kaimiškų gėrybių- sūrį ir naminės duonos bei pakvietė visus prie vaišių stalo.

Gaila, kad nebuvo sudaromos sąlygos jaunimui prisidėti savo darbu įrengiant patalpas, nes daiktas kurį įsitaisant išliejama ir savo prakaito yra labiau vertinamas nei dovana. Tikimės, kad jaunimo užimtumo centras taps ne tik jaunimo traukos vieta, bet ir pagyvenusių žmonių aktyvaus laisvalaikio praleidimo ir sveikatingumo sale. Tam pavyzdį parodė seniūnas, mero padėjėja išbandę biliardo kamuoliukus ir bendruomenės pirmininkė pademonstravusi neblogai valdanti stalo teniso raketę. (žiūrėk nuotraukų galeriją). Vadinasi, reikia tikėtis, bus bendrų varžytuvių, o bendruose užsiėmimuose išmokstama daugiau atsakingumo ir tvarkos.

Jonas Dikšaitis

Galerija