KELIONĖ PANEMUNE
2012 m. gegužės 22 d.

Gegužės 16 d. aktyviausi Kęsčių bibliotekos skaitytojai susiruošė į istorinę – literatūrinę išvyką. Galimybę susipažinti su Panemunės lankytinomis vietovėmis suteikė bibliotekos laimėtas  projektas „Panemunės žiedų pavilioti“, kurį finansavo Tauragės raj. savivaldybė ir parėmė UAB „Dunokai“.

Siekiant plėtoti įvairių amžiaus grupių skaitytojų literatūrines ir bendrakultūrines žinias į kelionę pasikvietėme buvusią lietuvių kalbos mokytoją Žygaičių krašto poetę Reginą Bliūdžiuvienę. Kurios nuostabūs pasakojimai apie Nemuno krašto lankomas vietas, jų praeitį, legendas domino visus be išimties.

Aplankėme Panemunės ir Radonės pilis, su jų šimtamečiais parkais, jėgas ir kantrybę išbandėme kopdami į Veliuonos ir Seredžiaus piliakalnius. Klangiuose  P.Cvirkos tėviškėje susipažinome su rašytojo dukterėčia Kristina Ragaliauskiene, kuri prižiūri Cvirkų etnografinę sodybą. Išgirdome daug įdomių faktų apie rašytojo kūrybą, vaikystę, susipažinome su muziejaus eksponatais. Vilkijoje apsilankėme A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejuje. Jo direktorius A.Sniečkus išsamiai papasakojo apie iškilių tautosakininkų gyvenimą, jų kovą siekiant išsaugoti lietuvišką žodį. Pasigrožėjome muziejuje veikusia dailininko Virginijaus Kašinsko personaline tapybos paroda Lietuvių mitologijos tema „Saulėkalnis“.

Kelionė, suteikusi naujų įspūdžių, žinių, potyrių, pavyko. Visų skaitytojų vardu dėkojame gidei Reginai ir rėmėjams.

Kęsčių bibliotekos vedėja A.Eglynienė

Galerija