TAURAGIŠKIAI DALYVAVO TARPTAUTINĖJE LIETUVOS KAIMO TINKO ORGANIZUOTOJE VVG KONFERENCIJOJE IR MUGĖJE
2012 m. birželio 07 d.

  

Gegužės 25 d. Kaune Lietuvos kaimo tinklas organizavo Nacionalinių kaimo tinklų ir vietos veiklos grupių (VVG) susitikimą, kuriame aptarė ir ieškojo būdų, kaip stiprinti VVG vietinį ir tarptautinį bendradarbiavimą. Į susitikimą atvyko delegacijos iš 13 ES šalių. Renginyje, skirtame pasidalinti gerąją VVG bendradarbiavimo patirtimi, pranešėjai pristatė savo veiklos barus, partnerių paieškos galimybes, dalinosi patirtimi.

Susitikimą pradėjusi Europos kaimo plėtros tinklo atstovė Kasia Panfil (ENRD Contact Point) kvietė VVG atstovus aktyviau ieškoti partnerių bendradarbiavimui tinklapyje www.enrd.eu. Toliau buvo apžvelgta vietinio ir tarptautinio bendradarbiavimo raida ir finansavimo galimybes Lietuvoje bei išsamiau pristatyti Trakų ir Jurbarko „Nemunas“ VVG tarptautiniai projektai.

Antroje dienos pusėje susitikimo dalyviai keliavo į Kėdainių, Šiaulių ir Raseinių rajonus susipažinti su Lietuvoje puoselėjamais amatais, kaimo turizmu, viešosiomis erdvėmis.

Gegužės 26 d. (šeštadienį) Nacionalinių kaimo tinklų ir VVG atstovai dalyvavo Lietuvos kultūrinio ir kulinarinio paveldo projekto „Panemunių žiedai“ tarptautinėje VVG mugėje. Mugė vyko prie Raudonės pilies (Jurbarko r.). VVG veiklą, kultūrinį paveldą ir regioninius produktus pristatė apie 30 Lietuvos VVG. Prie lietuvių prisijungė 13 užsienio šalių delegacijų: Estijos, Latvijos, Kipro, Velso, Portugalijos, Bulgarijos ir kt.

Šiame renginyje savo regioną – kultūrinį paveldą ir kulinarinius rajono produktus - puikiai pristatė Tauragės rajono vietos veiklos grupė. VVG dėkinga visai grupei žmonių, dalyvavusių mugėje, šauniai atstovavusių Tauragės rajonui: gausiai „Elbentos“ komandai su pirmininke Laimute Sugintiene priešaky, kurie pristatė garsiuosius savo blynus, įvairius pieno produktus, žoleles, „dizainerei“ Virginijai Šimkienei už paviljono apipavidalinimą, Rasai Rimkienei už „Aukštadabrupio“ girą, Jolantai Geštautienei už „Galmenos“ duoną, ūkininkei iš „Skaudvilės krašto“ Violetai Razminienei ir jos mergaitėms už puikų pieno produktų pristatymą, kanklininkių kolektyvui iš Lomių ir jų vadovei Ramunei Petravičiūtei - Kinderienei už nuostabų pasirodymą.

Tai buvo pirmas Tauragės rajono VVG žingsnis krašto produktų pristatyme, kurį ketiname toliau tobulinti, išryškinant vietos identitetą bei skatinant bendruomeninį ir smulkųjį verslus.

Išsamesnę informaciją apie vykusius renginius galima rasti www.zum.lt

Galerija