AMATŲ IR TEATRO ŠVENTĖ DŽIUGINO LOMIUS!
2012 m. birželio 08 d.

Birželio 6 – ąją į Lomiuose šurmuliavo II amatų ir teatro šventė „Vakaruškos“ . Netradiciškai išpuoštame kultūros namų kiemelyje grojo liaudiška muzika. Prisirinko lomiškių - amatų meistrų. Kas demonstravo  margučių marginimo įmantrybes, kas  rodė gintaro šlifavimo meną ir vėrė gintarą, kas mokė rišti šluotas. Eglė Laurinaitytė sudomino jaunimą dekupažu. Veikė gana gausi lomiškių darbų paroda.

Šeimininkės su baltomis skarelėmis ir prijuostėmis ant čia pat užkurtos krosnies kepė blynus, virė lomiškių „atrastą“ senovinį cimicą ir vaišino šventės dalyvius.

Kultūros centro folklorinis ansamblis „Jūrupė“ dainavo liaudiškas dainas, linksmino gausiai susirinkusius žiūrovus.

Šventės vairą perėmė gaspadinė ir gaspadorius – (Lijana Kiltinavičienė ir Pranas Dirginčius) kalbino amatininkus, šmaikštavo, kvietė į ratelį.

Lomiškius lepino ir gražus oras.

Šventėje dalyvavęs Mažonų seniūnas ( beje, buvo pranešta, kad J. Samoška ką tik  Vilniuje  buvo išrinktas Lietuvos seniūnų asociacijos prezidentu, lomiškiai pasveikino ir įteikė gėlių) džiaugėsi  Lomių krašte puoselėjamais amatais,  gera šventės nuotaika.

Šventės dalyvius Lomių bendruomenės vardu pasveikino bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė, dėkojo lomiškiams už gausų dalyvavimą, puikias parodas. Pirmininkė dėkojo ir kultūros centrui, ir savosioms  kultūros darbuotojams  Nijolei Norvaišienei ir Ramunei Kinderienei už surengtą netradicinę  šventę.

Norintys  aplankė Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų.

Šventės pabaigoje žiūrovai išvydo Tauragės kultūros centro S. Jūščiuvienės režisuotą spektaklį „Skaudėjimai“ K. Sajos kūrybos motyvais. Spektaklis šiuolaikiškas, keliantis skaudžias problemas, griaunančias žmonių gyvinimus.

Lomiškius šventė nuteikė optimistiškai. Patys pamatėme, kiek mes sugebame, išgirdome gražių dainų, pabuvome spektaklyje.

Kad daugiau tokių renginių

Elena Liutvinienė, bibliotekininkė

Galerija