IR KRITO ŽOLĖ PRADALGĖN...
2012 m. birželio 25 d.

Jau treti metai Kęsčių kaimo bendruomenė „Elbenta“ kviečia Kęsčių krašto ir aplinkinių kaimų gyventojus, čia gimusius ir augusius susibėgti draugėn atšvęsti šienapjūtės pradžią – Antanines.

Šeštadienio vakarą sveteliai gausiai rinkosi Kęsčių priešgaisrinės tarnybos punkto aikštėje. Čia visus pasitiko šaunūs šventės vedėjai dėdė Antanas (Eugenijus Šaltis) ir Raselė (Giedrė Nausėdaitė).
Pirmiausiai susirinkę kraštiečiai ir svečiai tylos minute buvo pakviesti pagerbti išėjusius Anapilin kaimo gyventojus.
O šienapjūtės pradžią paskelbė Tauragės rajono meras ir „Elbentos“ bendruomenės Garbės narys Pranas Petrošius, jo guldomą pradalgę palydėjo kraštiečio Albino Batavičiaus pučiamo rago gausmas. Visus susirinkusius sveikino Tauragės raj. sav. tarybos narys D.Petrošius, Žygaičių seniūnas V.Juška, bendruomenės pirmininkė L. Sugintienė. O garsus mūsų krašto muzikantas ir kraštotyrininkas A. Batavičius visus palinksmino bandonijos  garsais ir dainomis. Ir atminčiai kaimo bibliotekai padovanojo dvi savo naujausias knygas „Negrįš tos dienos“ ir „ Iš tėvynės praeities“.
Šventėje buvo pagerbti ir šiaudinėmis skrybėlėmis apdovanoti susirinkę Antanai. Ypatingo dėmesio ir dovanų sulaukė jubiliatai ir  bendruomenės gretas papildę mažieji kaimo „drakoniukai“.
Mažieji šventės dalyviai varžėsi piešimo konkurse, jų užduotis buvo įamžinti šienapjūtę Kęsčiuose.
Skambant Sartininkų „Kamanos“, Natkiškių „Vaivorykštės“ ir Kęsčių „Elbentos“ kapelų melodijoms, skanaujant vietos šeimininkių daryta gira, šiupiniu, tradiciniais Kęsčių tarkiniais blynais ir kiaušiniene šventė šurmuliavo iki išnaktų. O uždegus naktigonės laužą ir jauni ir seni sukosi šokio sūkuryje.

Kęsčių bibliotekos vyr. bibliotekininkė A. Eglynienė

 

Galerija