SUVALKIEČIŲ VIEŠNAGĖ MAŽONUOSE
2010 m. vasario 22 d.

Kazlų Rūdos savivaldybės bendruomenių asociacijos  pirmininkė Reda Kneizevičienė,  kartu su bendruomenių aktyvistais bei  savo partneriais- Jurbarko VVG atstovais, vasario 20 dieną lankėsi Mažonų kaimo bendruomenėje „Mažonų rytas“.

Susitikimo  pradžioje mūsų bendruomenėje viešinčius svečius pasveikino Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška. Jis pasidžiaugė, kad bendruomenės vykdomi projektai pakeitė ir keičia kaimo veidą, kaimo gyvenimą. Svarbu ne tik tai, kad projektams vykdyti į kaimą atkeliauja didelės lėšos. Bendruomenė aktyvina kaimo gyvenimą, prisideda sprendžiant aktualius socialinius klausimus ir linkėjo bendruomenių aktyvistams sveikatos ir kantrybės.

Mažonų kultūros namų kultūrinio darbo organizatorė Birutė Kaminskienė pasakojo apie nuveiktus darbus, savo visuomeninę veiklą, projektų rašymą ir kitas iniciatyvas.

Tauragės rajono vietos veiklos grupės (VVG) pirmininkė Nijolė Tirevičienė svečiams papasakojo apie VVG veiklą, kuri prasidėjo prieš penketą metų, o 2008 m. liepos mėn.18 d. Pasirašyta  bendradarbiavimo sutartis tarp Tauragės ir Sūduvos vietos veiklos grupių. Ji pasidžiaugė, kad tarp Suduvos ir Tauragės yra užmegzti artimi ryšiai, kad visi kartu dalijasi gerąja patirtimi, keičiasi informacija bei idėjomis.

Sūduvos VVG pirmininkė Reda Kneizevičienė   pabrėžė, kad tokių susitikimų reikia rengti daugiau, nes tai puiki proga ne tik išgirsti bet ir pamatyti įvairią bendruomenių veiklą ir įgyti patirties. Geros patirties pasikeitimas, konsultacijos padeda bendruomenėms greičiau atrasti save, apsibrėžti savo veiklą, formuoti strategiją, nedaryti klaidų. 

Svečiai buvo nustebinti ypač jaukiai  atnaujintais Mažonų kultūros namais bei bendruomenės centru. Mažonų kultūros namų ansamblis svežiams sudainavo keletą dainų. Bendruomenės namuose sutikti svečiai buvo pavaišinti mažoniškių tradiciniu bulvių plokštainiu,  kvapnia arbata bei kava,  besivaišinant buvo dalijamasi mintimis apie tradicijų puoselėjimą, kultūros paveldo saugojimą, apsikeista suvenyrais. Atsisveikindami svečiai pakvietė mažoniškius  atvykti į Kazlų Rūdą ir aplankyti kelias jų kaimo bendruomenes.

Mums didelė garbė, jog svečiams buvo pasiūlyta aplankyti būtent mūsų  kaimo bendruomenę.

Parengė Laima Šveikauskienė

Galerija