JONINĖS BALTRUŠAIČIŲ BENDRUOMENĖJE
2012 m. birželio 29 d.

    

Baltrušaičių bendruomenė vykdydama projektą „Kaimo tradicijų puoselėjimas ir vietos gyventojų užimtumo gerinimas Baltrušaičių bendruomenėje“ organizavo Joninių šventę.

2012 m. Birželio 23 dienos vakarą bendruomenės žmonės rinkosi į Joninių šventę. Šį kartą Joninių šventė buvo itin spalvinga. Sulaukėme gausaus būrio šventės dalyvių.
Iki išnaktų skambėjo dainos, šokiai, didžiulis laužas apšvietė Baltrušaičių gyvenvietės padangę, visi šventės dalyviai turėjo galimybę pasigrožėti didžiulio joninių laužo reginiu. Prie degančios ugnies sukosi rateliai šokėjų skambėjo dainos. Ne viena lietuvių liaudies daina savo skambumu ir šiltais žodžiais sujaudino vietinių ir svečių širdis.
Šventė prasidėjo Jonų ir Janinų pasveikinimais. Ąžuolo vainikai papuošė Jonų galvas.
Baltrušaičių moterys šoko liaudies šokius ir žaidimus įtraukdamos ir visus norinčius šokti šventės dalyvius. Nenuilstanti kultūros namų vyrų liaudies muzikos kapela savo muzika ir dainomis džiugino mūsų žmones. Mažas ir didelis, jaunas ir pagyvenęs čia turėjo ką veikti. Ant laužo ugnies išvirėme rūgštynių sriubą - „rūgštelynę“, ja vaišinosi visi šventės dalyviai. Valgėme ir gyrėme Dolitą ir Egidijų, kurie virė šią skanią sriubą.
Surengėme loteriją, kurioje dalyvaujant buvo galima laimėti ketruvietę palapinę, miegmaišį ir pripučiamą, vandenyje plaukioti skirtą fotelį. Ir kiek emocijų bei džiugių akimirkų sukėlė loterijos kulminacija! Visi prizai buvo laimėti.
24.00 val. naktyje sužydėjo paparčio žiedas. Ilgai ieškoti nereikėjo, švytintis paparčio žiedas greitai buvo surastas.
Iki išnaktų nenutilo muzikos garsai. Gera nuotaika, čaižus juokas, nuoširdūs pokalbiai iki aušros girdėjosi Baltrušaičiuose. Už tokį nuostabų pasibuvimą esame dėkingi visiems apsilankiusiems svečiams. Pas mus svečiavosi – Stragutės, Gaurės, Dacijonų, Taurų bendruomenės, mačiau ne vieną tauragiškį. Žmonės atėjo su šeimomis, giminaičiais. Sugrįžę vasaros atostogas praleisti į Lietuvą, užsienyje gyvenantys žemiečiai, atskubėjo į Joninių šventę pasigerėti laužo šviesa, pasisveikinti su savo kraštiečiais. Nuoširdų Ačiū tariu Baltrušaičių kultūros namų kultūrinių renginių organizatorei Edytai Lobšienei, meno vadovuo Vytui Ečui, visai bendruomenės valdybai, bendruomenės nariams – Onutei, Nijolei, Adai, Augustui, Jurgiui, Virginijui, Telesforui, Mildai, Mindaugui, Vitalijui, Dolitai, Zofijai, Aleksui, Vilmai už pagalbą ir geranoriškumą. Ačiū ir šventę vesti padėjusiai, įdomiu žodžiu ir sąmojais praturtinusiai, Tauragės radijo laidų vedėjai Viktorijai Kairytei. Malonus šios merginos balsas skambėjo ne radijo eteryje, o mūsų šventėje.
Visos šventės metu skambėjo koncertinė programa, kurią atliko muzikantas iš Žematijos - Jurgis.
Baltrušaičių bendruomenės pirmininkė: Edita Jucienė

Galerija