JUBILIEJINĖ ŠVENTĖ MAŽONUOSE
2012 m. liepos 04 d.

    

Praėjęs savaitgalis mažoniškiams buvo ypatingas- buvo švenčiama karvedžio Mažono, iš kurio ir kildinamas kaimo pavadinimas, įamžinimo 700 m. jubiliejaus šventė.

Šventinis renginys truko dvi dienas. Pirmą vakarą buvo pristatyta Kęstučio Macijausko fotografijos darbų paroda ,,Iš praeities į dabartį“, kurioje atsispindėjo Mažonų kaimo svarbiausi praeities įvykiai, dabartinio kaimo vaizdai, žmonės. Tai, kas prieš daug dešimtmečių buvo užfiksuota foto objektyvuose, daugeliui susirinkusių sukėlė nostalgiją, nuostabą , pasididžiavimą savo kaimu, savo istorija.
Po parodos pristatymo Mažonų mėgėjų teatro kolektyvas susirinkusius pradžiugino premjera - nuotaikinga Žemaitės komedija ,,Trys mylimos“.
Šeštadienį šventė prasidėjo senosiose, jau nebeveikiančiose Mažonų kapinaitėse Šv. Mišiomis už Mažonų krašto žmones, kurias aukojo Šilalės dekanato dekanas kanauninkas dr. Algis Genutis. Po Mišių iškilminga eisena, lydima pučiamųjų orkestro ir šokėjų, patraukė Mažonų kultūros ir bendruomenės namų link, kurių kiemelyje buvo atidengtas ir pašventintas stogastulpis  (autorius Darius Jakaitis), skirtas karvedžiui Mažonui, pasodintas medelis.
Daug gražių žodžių, palinkėjimų mažoniškiams išsakė renginyje dalyvavę svečiai: Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus, tarybos narys Vaidotas Globys, Tauragės krašto muziejaus direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas, Tauragės VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė, svečiai iš Punsko Valsčiaus savivaldybės, Klaipėdos r. Dovilų seniūnijos.
Po oficialios dalies vyko nuotaikingas koncertas, kuriame dalyvavo Mažonų kultūros namų saviveiklininkai, Tauragės r. muzikos mokyklos ir ,,Šaltinio“ pagr. mokyklos jungtinis pučiamųjų orkestras (vadovai Tadas Geštautas ir Kazys Bivainis), Tauragės MKC šokėjų grupė (vad. Jolita Urbutė), bandonininkų ansamblio ,,Velnio tuzinas“ grupė ( vad. Inga Valerija Zakarauskienė), Tauragės Dainos teatras (vad. Lolita Nausėdienė).
Gausiai susirinkę šventės dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše, vakaronėje iki išnaktų  visus linksmino ansamblis Jonis iš Šiaulių.
Renginys buvo vykdomas projekto ,,Ilgaamžiškumas slypi bendruomeniškume“, teikto Tauragės VVG, lėšomis, tačiau neapsieita ir be rėmėjų. Norėtume padėkoti UAB Taunorva direktorei Irenai Bagdonaitei bei rūbų modeliuotojai Nijolei Kiniulienei už paramą įsigyjant sceninius rūbus, už pagalbą organizuojant eiseną bei palaikant viešąją tvarką - Tauragės policijos komisariatui, už visokeriopą pagalbą Mažonų seniūnijai bei visai Mažonų kaimo bendruomenei.

Kult. renginių organizatorė Birutė Kaminskienė
Bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė

 

Galerija