PAGERBTI JAUNIEJI GAURĖS MENININKAI
2012 m. liepos 10 d.

   

Gaurės pilietinės bendruomenės centro ,,Gaurkiemis“ ES finansuojamas projektas ,,Bendravimo ir bendradarbiavimo stiprinimas, tradicijų puoselėjimas, jaunimo iniciatyvos skatinimas Gaurės bendruomenėje“ įgauna pagreitį. Šiltą vasaros popietę nemažas būrelis dailės ir poezijos gerbėjų susirinko pasidžiaugti jaunimo kūrybos vaisiais.

Tai buvo dviejų konkursų baigiamasis renginys: dailės ,,Ir gilė ąžuolu pavirsta“ ir literatūros ,,Sakmė Gaurės ąžuolui“. Pagrindinis reikalavimas kūriniams – juose susieti Gaurės istoriją, dabartį, gamtą ir meną. Sulaukta išties nemažai darbų. Kūrinius vertino dvi komisijos, kurioms vadovavo dailės mokytoja Sigita Šaulienė ir lietuvių kalbos mokytoja Petrė Švedienė. Pagal amžiaus grupes išrinkti geriausių piešinių ir eilėraščių autoriai buvo pakviesti apdovanojimui.
Renginį pradėjusi Gaurės pilietinio bendruomenės centro ,,Gaurkiemis“ pirmininkė Irena Laugalienė džiaugėsi konkursų dalyvių pasiekimais ir priminė, kad mes, gauriškiai, gyvename prie išskirtinio ąžuolo galiūno, iš kurio galime pasisemti stiprybės ir kūrybinių galių.
Mokytoja Petrė Švedienė supažindino su literatūros konkurso rezultatais, džiaugėsi gausiu dalyvių būriu bei sveikino nugalėtojus. Geriausiais eilėraščių autoriais pagal amžiaus grupes pripažinti: Aida Spūdvilaitė, Eglė Jankauskaitė, Ignas Bilinevyčia, Vaidmantas Kvedys, Egidijus Pocius, Žygimantas Katauskis, Indrė Macijauskaitė, Ovidija Kubiliūtė, Laura Katauskytė. Jiems bendruomenės pirmininkė Irena Laugalienė įteikė padėkas ir atminimo dovanėles. Mokiniai deklamavo savo sukurtus eilėraščius.
Mokytoja S.Šaulienė pasidžiaugė spalvingais ąžuolais bei Gaurės istorija piešiniuose. Į šį konkursą įsijungė ir 13 Eičių skyriaus mokinukų, kurie nupiešė ąžuolų giraitę. Stebėjome filmuką, kaip iš gilės išauga ąžuolas. Jaunieji dailininkai taip pat paskatinti padėkomis ir dovanėlėmis. Už meniškumą, meilę gimtojo krašto istorijai ir dabarčiai apdovanoti: Almantas Lesnickas, Paulina Jonušaitytė, Linas Šatkus, Laura Katauskytė, Iveta Andronatijūtė, Valda Mozerytė, Kristina Bakaitytė.
Renginio pabaigoje skambėjo mokinių, kuriuos parengė mokytojos P.Švedienė, V.Stulgienė, G.Augaitienė, literatūrinė – muzikinė kompozicija ,,Sodinkim ąžuolus ne sau, sodinkim ąžuolus patiems brangiausiems“. Paskutinę dainą ,,Žemėj Lietuvos“, sujungiančią visų širdis, dainavo visi renginio dalyviai ir svečiai.
Renginyje dalyvavusi Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė pastebėjo, kad gauriškiai augina gražią jaunąją kartą, kuri puoselėja tautiškumą, gimtąją kalbą, gyvenamosios vietos tapatumą, ir palinkėjo sėkmės toliau įgyvendinant projektą.
Projektas tęsis ir toliau. Rugpjūčio 10 - 12 dienomis visus pakviesime į tradicinę Kraštiečių šventę. Iki susitikimo Gaurėje!


Rita Katauskienė
 
 
Galerija