RENKAMI GERIAUSI KAIMO BENDRUOMENIŲ PROJEKTAI
2012 m. liepos 17 d.

Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga (LKBS) ir Lietuvos vietos veiklos grupių (VVG) tinklas vykdo konkursą „Geriausi VVG ir kaimo bendruomenių projektai 2012“. Tauragės rajono vietos veiklos grupė (VVG) pasiūlė konkursui Trepų ir „Mažonų rytas“ bendruomenines organizacijas. Abi šios bendruomenės vykdė projektus LEADER metodu (parama pagal VVG administruojamą strategijos įgyvendinimą).

Liepos 12 d. 30 asmenų komisija iš visos Lietuvos (pirmininkė - LKBS pirmininke Guoda Burokienė) apsilankė ir Tauragėje. Pirmiausiai buvo aplankyta Trepų kaimo bendruomenė, kur komisiją šiltai, su vietos šeimininkių paruoštais gardėsiais ir dainomis, sutiko bendruomenės pirmininkė Jolanta Skrodenienė seniūnaitis Kostas Bernotas ir bendruomenės aktyvas. Pirmininkė pristatė bendruomenės vykdomus projektus, aprodė suremontuotas patalpas, papasakojo apie ateities planus. Komisiją sužavėjo bendruomenės narių nuoširdumas ir degančios akys, energija ir suvokimas, kad jie patys yra šeimininkai ir nuo jų noro bei susiklausymo priklauso, ar bus gera čia gyventi.

Vėliau buvo aplankyta „Mažonų ryto“ kaimo bendruomenė. Čia komisijos narius su dainomis, duona, siūriu ir medumi sutiko bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė, seniūnaitė Birutė Kaminskienė, bendruomenės aktyvas ir žinoma, kaip tikras savo valdų gaspadorius - seniūnas Jonas Samoška, kuris nepraleidžia nė vieno renginio, vykdomo jo teritorijoje. Buvo pristatytas prieš porą savaičių įvykęs renginys (iš VVG strategijos finansuojamas projektas) - Mažonų gyvenvietės 700 m. jubiliejus. Pirmininkė pristatė bendruomenės veiklas, įgyvendintus projektus, jubiliejaus šventę, kurios metu buvo parodytas specialiai šiai šventei pastatytas spektaklis „Trys mylimos“, surengta paroda, pastatyti stogastulpis ir lauko scena, prie bendruomenės namų sutvarkyta aplinka. Seniūnas pristatė Tauragės rajono savivaldos modelį, papasakojo apie savo požiūrį į bendruomenines organizacijas, apie bendradarbiavimą tarp institucijų, akcentavo, kad tik bendras darbas, visų organizacijų bendras tikslo siekimas duoda puikių vaisių, o seniūnas yra tas asmuo, kuris visus vienija.

Kupina puikių įspūdžių ir teigiamų emocijų apie Trepų ir „Mažonų ryto“ bendruomenes komisija paliko Tauragės kraštą ir išvyko aplankyti Kelmės ir Šiaulių rajono bendruomių.

Tauragės r. VVG informacija

 

Galerija