PAGERBTA JUBILIATĖ JUZEFA BRUŽIENĖ
2010 m. kovo 07 d.

Praėjusį savaitgalį savo kūrybos 30-ies  ir gyvenimo 70-ies metų gražų jubiliejų šventė mažoniškė dailininkė Juzefa Bružienė. Ta proga į žinomos menininkės paveikslais papuoštą  Mažonų kultūros namų salę rinkosi garbingi svečiai iš Lenkijos respublikos Punsko valsčiaus,vadovaujami valsčiaus tarybos pirmininko Vlado Krakausko ir sekretoriaus Jono Vaičiulio, Klaipėdos r. Dovilų seniūnijos delegacija, vadovaujama seniūnės Nijolės Ilginienės, kiti dailininkės draugai ir artimieji, jos talento gerbėjai.

Dėka dailininkės Juzefos Bružienės Mažoniškių draugystė su Punske gyvenančiais lietuviais prasidėjo beveik prieš aštuonerius metus, o prieš trejus metus pasirašyta oficiali bendradarbiavimo sutartis  ir su Klaipėdos r. Dovilų seniūnija.

Svečiai, stebėdamiesi jaunystę skleidžiančia jos kūryba, nuoširdžiai sveikino gerbiamą jubiliatę ,dėkojo  likimui, kad teko ją pažinti ir pamilti.

Pasveikinti jubiliatės atvyko ir Tauragės r.  meras Pranas Petrošius, savivaldybės administracijos direktorius Algirdas Mosėjus, kultūros centro direktorius Petras Jokubauskas. Apdovanoję jubiliatę, rajono vadovai linkėjo didelės kūrybinės sėkmės, energijos, pasidžiaugė gražiu mažoniškių  bendradarbiavimu  su Punsko lietuviais, kitomis krašto bendruomenėmis.

Jubiliatę sveikino ir įvairiomis staigmenomis : šokiu, daina, muzikiniu kūriniu stebino ir kiti vakaro svečiai: grupės ,,Išdykėlės“ atstovės, kuriai ilgus metus vadovavo Juzefa Bružienė, šokių grupė ,,Amadeus“, vadovaujama Vilijos Krūgelienės, advokatai Stasė Jorudienė, Petras Orlovas , kūrėjos  rūbų kolekcijos modeliai, Pagramančio ir Mažonų bendruomenių atstovai, kiti garbingi svečiai. Gyvenimo džiaugsmu trykštanti dailininkė , neslėpdama jaudulio,  kiekvienam sveikinusiam rado gerą  žodį, dalinosi prisiminimais.

Toliau vakaro vedėjai – Mažonų seniūnas Jonas Samoška ir kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė visus pakvietė prie įspūdingai  papuošto stalo, kur dar ilgai netilo kalbos, skambėjo muzika ir dainos.

Galerija