ĮGYVENDINTAS KAIMO BENDRUOMENĖS „SARTUPIETIS“ PROJEKTAS
2012 m. liepos 30 d.

    

Baigėsi projekto „Kaimo bendruomenės „Sartupietis“ iniciatyvos skatinimas užsiimti amatais, susijusiais su kultūros paveldu“ įgyvendinimo veiklos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonę „Techninė pagalba“ veiklos sritį „Nacionalinis kaimo tinklas“.

Prasidėjusi projekto veikla mokomuoju vizitu į Klaipėdos kraštą baigėsi veiklomis: „Kultūros kaimo paveldo mugė“, vykusia liepos 1 d. bei seminaru „Tautinio paveldo produktų išsaugojimas ir populiarinimas“ liepos 7 d.

Kaimo bendruomenės „Sartupietis“ valdyba džiaugiasi, kad projekto veiklomis liko neabejingi tiek bendruomenės nariai, tiek Sartininkų bei aplinkinių kaimų gyventojai. „Kultūros paveldo mugės“ dalyvių neišgąsdino ir nesugadino nuotaikos iš ryto prasidėjęs lietus. Į mugę atvyko amatininkai Audronė Paulauskienė, Deividas Krakys, taip pat liaudies menininkė Raimonda Sabeckienė. Mugės dalyviai galėjo susipažinti su amatininkų produktais, betarpiškai pabendrauti, pasidalinti patirtimi jų amato srityje.

Mugėje pasidžiaugta ir mūsų bendruomenės pradedančiais amatininkų darbais - tai Violetos Kalkienės darbais iš medžio ir akmens, paskanauti Antaninos Kleinienės rūkytais sūriais, kurie tikrai verti kulinarinio paveldo sertifikato. Bendruomenės amatininkės paskatintos siekti savo gaminiams kultūros tautinio paveldo sertifikato, joms įteiktos padėkos už Sartininkų krašto garsinimą savo darbais.

Ne mažesnio dėmesio sulaukė seminaras „Tautinio paveldo produktų išsaugojimas ir populiarinimas“. Jame dalyvavo nemažas būrys moterų ir merginų, kurios liko sužavėtos amatais iš odos ir molio, bei žolininkyste. Seminaro metu išgirsta daug naudingų patarimų, kuriuos bus galima pritaikyti kasdieninėje buityje, o gal kas ir kas pradės užsiimti žolelių rinkimu ar kitu amatu.

Projekto veiklos kaimo bendruomenės gyventojus sutelkė bendruomeniškumui, padrąsino, paskatino bei suteikė žinių besidominantiems amatais.

Galerija