TREPŲ KAIMO BENDRUOMENĖS NAMŲ ATIDARYMO ŠVENTĖ
2012 m. rugpjūčio 03 d.

Penktadienio vakarą su pakilia nuotaika į bendruomenės pastato atidarymo šventę sugužėjo gausus būrys kaimo bendruomenės narių, svečių, draugų. Susirinkusieji buvo sutikti su duona ir druska.

Skaudvilės parapijos klebonas Gintaras Lengvinas pašventino pastatą,palaiminoTrepų kaimo bendruomenę, linkėdamas, ,,kad žmogus glaustųsi prie žmogaus”...

Trepų bendruomenės pirmininkė Jolanta Skrodenienė pakvietė perkirpti simbolinę pastato atidarymo juostą rajono savivaldybės Tarybos narį Arūną Beišį.

Trepiškiai ir svečiai vos sutilpo erdvioje salėje. Renginio vedėjas dainininkas Mino pristatė vakaro svečius,dainavo savo dainas.

Daug šiltų sveikinimų ir linkėjimų ištarė šventės svečiai. Seimo narys Bronius Pauža linkėjo,kad bendruomenė būtų susitelkusi ir šie namai visada būtų gyvi. Mero pavaduotojas Silverijus Statkus įteikė bendruomenei dovanų ir palinkėjo malonaus darbo šiuose namuose. Kaime vykstančiomis statybomis ir žmonių gyvybingumu džiaugėsi sveikindamas bendruomenę, Tarybos narys Darius Petrošius. Vietos veiklos grupės vadovė Nijolė Tirevičienė džiaugėsi projektine veikla,Trepų bendruomenę vertino kaip vieną iš perspektyviausių rajone. Šventės proga trepiškius sveikino ir Skaudvilės seniūnas Virginijus Būdvytis,palinkėjęs užsispyrimo,vykdant gerus sumanymus. Projektų rengimo grupės vadovė Laura Švickienė palinkėjo eiti koja kojon su savo pirmininke.

Daug sveikinimų ir linkėjimų išgirdome ir iš Tauragės kredito unijos atstovės, Trepų seniūnaičio,aplinkinių kaimų bendruomenių .Rėmėja advokatė Enrika Maksimavičienė per atstovę įteikė dovanų. Kalbėjo UAB ,,Apastata“ direktorius Mindaugas Apavičius.

Vėliau pagerbta ir lininiu rankšluosčiu apjuosta vyriausia kaimo gyventoja Justina Kiežienė. Senolė padeklamavo Maironio eilėraštį ,,Vilnius“. Po jos poeto eiles toliau skaitė Vėluikių bibliotekos lankytojos. Jauniausios Trepų kaimo gyventojos Austės Reketytės garbei pasodintas pirmasis Mažylių alėjos ąžuoliukas.

Su gimtadieniu pasveikinti Seimo narys Bronius Pauža ir trepiškis Dainius Savickas.

Bendruomenės pirmininkė pasidžiaugė talkininkais,rėmėjais. Aktyviausiems įteiktos padėkos ir dovanėlės. Vienas iš jų – tautodailininkas Jonas Jankauskas, kurio pagaminta iškaba ir kryžiumi pasipuošė bendruomenės namai.

Šventė tęsėsi toliau: dainavo Nemakščių bendruomenės vokalinis ansamblis, apsilankė pasakotoja iš Adakavo kaimo. Vėliau visi buvo pakviesti pasivaišinti,pabendrauti, pašokti pažaisti.

Galerija