TAURAGĖJE SVEČIAVOSI VILNIAUS RAJONO VVG
2012 m. rugpjūčio 28 d.

Rugpjūčio 24 d. Tauragės vietos veiklos grupę (VVG) aplankė svečiai iš Vilniaus rajono VVG. Šio vizito tikslas buvo pasidalinti patirtimi, įgyvendinant vietos plėtros strategiją.

Tauragės prieigose Vilniškius pasitiko VVG pirmininkės pavaduotoja Rita Dumbliauskaitė, kuri svečiams papasakojo apie savivaldybės iš ES paramos įgyvendintus ir įgyvendinamus projektus. Svečiai pasigrožėjo puikiai tvarkomu Tauragės centru, pasivaikščiojo sutvarkyta įstabia Jūros upės krantine. Vėliau juos „perėmė“ VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė, kuri papasakojo apie Tauragės rajono VVG įgyvendintus, įgyvendinamus ir planuojamus įgyvendinti projektus. Svečiai aplankė ir susipažino su jau įgyvendintais ar baigiamais įgyvendinti projektais Norkaičių, Mažonų kaimuose bei Pagramančio miestelyje. Mažonų bendruomenėje vyko diskusija apie projektų įgyvendinimo ypatumus, partnerystę ir bendradarbiavimą tarp įvairių vietos institucijų. Bendruomenės pirmininkė ir VVG valdybos narė Laima Šveikauskienė išsamiai papasakojo apie bendruomenės įgyvendintą iš VVG Strategijos lėšų finansuotą projektą, apie bendruomenės veiklą ir kitus projektus. Seniūnas Jonas Samoška kalbėjo apie vietos savivaldą. Svečiai stebėjosi, kiek daug laisvių turi Tauragės rajono seniūnai, jiems patiko, kad nėra centralizacijos ir seniūnai yra tikri savo teritorijų šeimininkai. VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė taip pat pasidžiaugė puikia partneryste su rajono valdžia ir savivaldybės administracija, konstruktyvia diskusija, supratimu ir palaikymu įvairiais klausimais. Savivaldybė kasmet bendruomeninėms organizacijoms skiria iki 1000 Lt veiklos administravimo išlaidom padengti. Tai yra didžiulė parama bendruomenėms. Tauragiškiai vienareikšmiškai teigia, jog tik susitarimas, bendradarbiavimas, partnerystė bei bendras visų vietos institucijų darbas duoda puikių rezultatų.

Tikimės, kad vilniškiai sugrįžo namo, kupini geriausių įspūdžių, nauja patirtimi ir pamąstymais apie tauragiškių patirties pritaikymą savo veikloje.

VVG informacija

 

Galerija