TRADICINĖ ,,PILAITĖS“ BENDRUOMENĖS ŠVENTĖ ,,SUDIE, GRAŽUOLE VASARA!”
2012 m. rugsėjo 04 d.

Nuplasnojo, nubėgo margaspalvė vasara. Prie sodybų nusvirę jurginų žiedai jau primena, kad į svečius atkeliauja ruduo. Atsisveikinti su vasara, psakyti jai: ,,Sudie, gražuole vasara“ rinkosi ,,Pilaitės“ bendruomenės žmonės. Šventė prasidėjo dviračių paradu, kurių vedlys buvo seniūnaitis A. Stasiulis. Sveikinimo žodį tarė bendruomenės pirmininkė I. Vėtrova. Bendruomenės šventėje svečiavosi ir vicemeras S. Statkus, Tauragės savivaldybės tarybos narys D. Petrošius. Svečiai kartu su bendruomenės pirmininke, seniūnaičiu turėjo galimybę jėgas išbandyti krepšinio baudų mėtymo varžybose. Ir svarbiausia, jog nugalėjo draugystė.

Šventės dalyviai rungtyniavo šaškių, kojūkų ėjimo, sunkumų kilnojimo, krepšinio baudų mėtymova ržybose. Piešimo konkurse komisijos išrinktas gražiausias piešinys papuoš bendruomenės namus. Nugalėtojams buvo įteiktos atminimo dovanėlės.
Išalkusieji galėjo pasivaišinti labai skaniais Kęsčių bendruomenės ,,Elbenta“ iškeptais tarkiniais blynais, paskanauti ką tik išvirtos sriubos. Sūrio ir naminės duonos gaminių receptais ir patirtimi dalijosi Birutė, Vida ir Nijolė. R. Vismantas eksponavo senovinių rakandų kolekciją, o vaikai būriavosi prie R. Frezodorfo medžio gaminių. Meistras mokė mažuosius drožybos meno.
Nors dangus buvo apniukęs, liūdėti neleido saviveiklos kolektyvai: tai Sartininkų kaimo kapela ,,Kamanė“, ,,Tarailių“ mokyklos mokytojų ir mokinių kolektyvas. Bendruomenės žmonės labai laukė seserų Irmos, Martos, Lydos ir Almos atliekamų senovinių dainų. Žiūrovai buvo nustebinti ir sujaudinti nuoširdaus dainų skambesio ir troško išgirsti tai dar kartą.
Kadangi rugpjūčio pabaigoje išskrenda gandrai, renginio organizatoriai nutarė išlydėti į studijas bendruomenės abiturientus. Ernesta, Julija ir Dominykas linksma moksleiviška improvizacija išbandė būsimų studentų išmintį ir sumanumą, išdavė keletą linksmų studentiškų patarimų. Abiturientams buvo įteiktos gėlės bei simboliniai angelai, saugantys jų naują gyvenimo etapą toliau nuo gimtųjų namų. Tikimės, jog angelo sparnas vis kvies sugrįžti į gimtąją Tauragę. Abiturientus ir šventės dalyvius sveikino dainos melodijos garsais tlikėja G. Jonikaitė.
Džiaugiamės, kad įpusėjus renginiui šventės dalyvių vis daugėjo. Daugelį nustebino netikėtas baikerių pasirodymas. Visi galėjo prieiti ir apžiūrėti ,,plieninius žirgus“. O aukštai tarsi didelis paukštis padangėje skraidė parasparnis ir sveikino su švente, vaikučiams dovanodamas saldainių lietų.
Šventę užbaigė laužas ir fejerverkai. Dar valandėlę galėjome pasidalinti įspūdžiais, pasisukti šokio sūkury.
Dėkojame šventės vedėjai Nijolei, bendruomenės pirmininkei I. Vėtrovai, seniūnaičiui A. Stasiuliui, bei kitiems tarybos nariams, kurie negailėjo savęs, savo laiko ir jėgų organizuodami šį renginį. Dėkojame Tauragės seniūnijai, rėmėjams – Tauragės savivaldybei, UAB ,,Trūkiškės Audinės“, UAB ,,Info Lit“, UAB ,,Laukbaldis“, PRS GROUP, UAB ,,Valdymo apskaita“, Z.A. Andriuškevičiams. J.R. Okams, UAB ,,Taurameda“, UAB ,,Jatkančių mėsinė“, Tauragės aero klubui, V. Gečui, baikerių klubui ,,Twins Forever“, "Muzikos servisas" bei visiems, kurie prisidėjo, kad šis renginys dar ilgai išliktų daugelio atmintyje.

,,Pilaitės“ bendruomenės tarybos pirmininkė A. Stirbienė

Galerija