VASAROS ŠVENTĖ NORKAIČIUOSE
2012 m. rugsėjo 05 d.

Rugpjūčio 25d. Norkaičių kaimo bendruomenė „Galmena“ surengė tradicinę vasaros šventę, skirtą kaimo gyventojams. Tradiciškai jau 5 metus renkamos gražiausios kaimo sodybos, sveikinami jų šeimininkai. Kas met yra įvertinami pačių gražiausių sodybų šeimininkai, bet šiemet norėta atkreipti dėmesį ir į kitas tvarkingas ir prižiūrimas kaimo sodybas, nes grožį kiekvienas mato savaip. Šiemet šių sodybų šeimininkams buvo įteiktos praktiškos dovanos.

Kaip tradicija kaimo šventėje vyksta tautinio patiekalo varžytuvės. Patiekalų pristatymą pradėjo pačios šauniausios kaimo šeimininkės, jos stengiasi išsaugoti senoviškų patiekalų receptūras, skatina prisiminti tuos patiekalus kuriuos gamino mūsų senoliai. Visi susirinkę galėjo ragauti silkės su karštomis bulvėmis, naminės duonos ir pyrago, varškės ir obuolių sūrių, kugelio, o labiausiai visiems patiko bulviniai kukuliai su spirgučiais. Smagiai pašokus grojant šauniai kapelai „Kitap“ vadovaujamai Z. Jonelio, visų laukė vakaro pagrindinis patiekalas šiupinynė.

Visą vakarą netrūko smagios muzikos ir dainų, grojo ir dainavo Norkaičių kapela, vadovaujama B. Jasaitienės ir svečių iš Klaipėdos rajono, kapela „Kitap“, kurios vadovas, buvęs mūsų kaimo gyventojas Z. Jonelis. Žmonės labai džiaugėsi po tiek metų galėdami vėl išgirsti ir pasidžiaugti buvusio gyventojo suburtos kapelos atliekama muzika.

Nors vakarai jau rudeniški, bet Norkaičių gyventojai smagiai ir ilgai vakarojo.

Bendruomenė „Galmena“

Galerija