SUSIRINKIMAS LOMIŠKIAMS BUVO NAUDINGAS
2012 m. rugsėjo 12 d.

Rugsėjo 7 dieną Lomių kaimo bendruomenės aktyvas narius sukvietė į visuotinį susirinkimą. Į kvietimą atsiliepė daugiau kaip 70 bendruomenės narių.

Malonu tai, kad sulaukėme nemažai svečių. Pirmą kartą su lomiškiais susitiko parapiją aptarnaujantis naujasis kunigas Audrius Knežys. Susirinkime dalyvavo Tauragės savivaldybės meras Pranas Petrošius, teisės mokslų daktaras tarybos narys verslininkas Darius Petrošius, Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Pranešimą apie daugiabučių namų renovaciją padarė būsto ir urbanistikos plėtros agentūros prie aplinkos apsaugos ministerijos specialistas Arūnas Ričkus. Lomiškiai domisi daugiabučių namų renovacija, seka spaudą, tačiau iki šiol kilo nemažai klausimų. Lektorius gana vaizdžiai aptarė rūpimą klausimą, atsakė į pateiktus klausimus ir aptarė visus kelius, kaip pradėti rinkti dokumentus norintiems renovuoti savo būstus.
Kaimo žmonėms jau senokai neduoda ramybės skurdžios šarvojimo patalpos, įkurtos senuosiuose parapijos namuose. Šiuo klausimu kalbėjo bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė. Mat šį rudenį bendruomenė gana aktyviai ėmėsi šarvojimo namų rekonstrukcijos savo jėgomis. Pirmininkė džiaugėsi, kad labai aktyviai žmonės sutiko žinią apie šių patalpų pertvarką. Pastato išorė šiuo metu apkalama lentelėmis. Įstatyti plastikiniai langai. Bendruomenė susitelkė reikalingam darbui. Kasdien čia tiūsia 5 darbininkai, o moterys verda jiems pietus, atneša į darbo vietą, kad nereiktų gaišti brangaus laiko.
Išklausęs pirmininkės pranešimo, rajono meras pasidžiaugė lomiškių susitelkimu ir taip pat pažadėjo pagalbą. Bendruomenės narė Elena Liutvinienė kreipėsi į verslininką Darių Petrošių prašydama pagalbos. Svečias pažadėjo padėti.
Susirinkimo metu buvo išrinkta komisija, kuri lankys lomiškių namus, rinks aukas šarvojimo patalpų reikmėms.
Buvo aptarta visa eilė klausimų: neregaliarus šiukšlių išvežimas, mokesčiai už šiukšles, apleisto buvusio darželio patalpų likimas ir kt.
Po susirinkimo visi svečiai su bendruomenės aktyvu pasuko prie renovuojamų parapijos namų, apžiūrėjo ten atliekamus darbus, svečiai tarėsi, kuo galės padėti.
Susirinkimas buvo naudingas, lomiškiai išsiaiškino nemažai klausimų, sulaukė rajono vadovo pritarimo.

Informaciją parengė Lomių kaimo bendruomenės aktyvo narė Julija Popendikienė
Nuotraukos Lolitos Užkurienės
 
 
Galerija