ČIA MŪSŲ NAMAI
2012 m. rugsėjo 14 d.

Vykdant projektą „Čia mūsų namai“, 2012m. rugsėjo 1 d. Taurų kaimo bendruomenės centre vyko teminis susitikimas „Tradicinių amatų puoselėjimas ir gerosios patirties sklaida jaunimo tarpe“,. Renginys sukvietė visų kartų žmones; tiek jaunus, tiek senus. Kadangi renginys vyko rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių dieną, tai pirmiausia buvo pasakyti sveikinimai ir linkėjimai šios šventiškos dienos proga, nes pirmokėliams - tai šviesi, viltinga pradžia, didžiajai daliai moksleivių, mokytojų - tai pradėtų mokslų, darbų, siekių tęsinys, abiturientams - paskutinių mokyklinių metų Rugsėjo 1-oji, o daugeliui - nostalgiškais prisiminimais dvelkianti diena.

Teminiame susitikime „Tradicinių amatų puoselėjimas ir gerosios patirties sklaida jaunimo tarpe“ savo darbus pristatė ir gamybos paslaptimis dalijosi tautodailininkas Zenonas Radvila, meną ir grožį mėgstančios ir savo darbais džiuginančios Marija Pukelytė ir Irma Jonušaitienė. Visi jie susirinkusius supažindino su savo darbais, pasidalino patirtimi, jaunimui papasakojo ir parodė, kaip atliekami jų kūriniai, kokių reikia įrankių, pamokė karpymo, siuvinėjimo, papuošalų gamybos subtilybių.
Kol jaunimas mokėsi šių grožio paslapčių ir patys mėgino atlikti užduotis, susirinkusieji galėjo stebėti Bilionių (Šilalės raj.) laisvalaikio salės mėgėjų teatro spektaklį E. Untulio vieno veiksmo komediją „Meilės kvadratas“. Puikus pasirodymas, puikūs aktoriai nepaliko abejingų žiūrovų, buvo iš ko pasijuokti. Šventėje koncertavo Taurų saviveiklininkai, vadovaujami Danutės Norgailienės ir Alvydo Nausėdos. Po spektaklio ir koncerto, už atliktus darbus aktyviausiems jaunimo atstovams, kurie mokėsi šios kūrybos, buvo įteikti padėkos raštai, o tiems, kurie mokė savo darbo paslapčių, įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.

Galerija