TEMINIAI SUSITIKIMAI KINTUOSE IR MOLĖTUOSE
2012 m. rugsėjo 17 d.

  

Žygaičių kaimo bendruomenė „ŽYGAVA“ gegužės mėn. pabaigoje teikė paraišką pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007 - 2013 metų programos priemonės „Techninė pagalba“ veiklos sritį „Nacionalinis kaimo tinklas“ projektui „Inovatyvi bendruomenė - gyvybingas kraštas“ ir gavo paramą teminių susitikimų pravedimui bei atributikos įsigijimui.

,,ŽYGAVA“ nariai, suvokdami kokią svarbą kaimo plėtrai turi krašto žmonių bendruomeniškumo stiprinimas, vietos jaunimo iniciatyvumas bei stiprūs bendravimo ryšiai su kitais plėtros partneriais, nusprendė šio projekto įgyvendinimo veiklomis dar labiau sustiprinti minėtus faktorius. Atsižvelgus į bendruomenės narių gebėjimus ir kitas galimybes rugpjūčio 19 ir rugsėjo 8 dienomis pravesti 5 valandų trukmės teminiai susitikimai su Šilutės krašto Kintų miestelio ir Molėtų krašto Suginčių miestelio bendruomenėmis.
Rugpjūčio 19 d. 50 aktyviausių Žygaičių bendruomenės žmonių susitiko su savito pamario krašto gyventojais, turinčiais senas bendruomeninio gyvenimo tradicijas ir tvirtus ryšius su kitais plėtros dalyviais, pasidalijo patirtimi vykdant kaimo plėtrą, aptarė partnerystės stiprinimo galimybes šioje veikloje. Teminio susitikimo metu prie dalyvių prisijungė Biržų rajono Kirdonių kaimo bendruomenės nariai, kurie papasakojo apie savo bendruomeninę veiklą bei pasidalijo patirtimi. Susitikimo metu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp trijų bendruomenių bei suorganizuotas žinojimo apie kaimo tinklą konkursas. Prizais buvo apdovanoti žinantys daugiausia informacijos apie Kaimo tinklą.
Nors vykstanti kaimo plėtra Žygaičių krašte pastebimai keičia kaimą gerąja prasme, tačiau dar nemažai inertiškumo ir abejojimo siekiant dar efektyviau pasinaudoti plėtros teikiamomis galimybėmis. Žygaičių kaimo bendruomenės nariai jau įsitikino kokią galią kaimo plėtroje turi tvarus vietos žmonių bendruomeniškumas, plėtojamos reikalingos bendruomeninės paslaugos ir gera partnerystė su kitais kaimo plėtros dalyviais. Siekiant bendruomenės narius paskatinti plėtoti bendruomenines paslaugas rugsėjo 8 d. suorganizuota 50 bendruomenės narių išvyka į Suginčių bendruomenę Molėtų rajone, kur teminio susitikimo ,,Pažintis su Molėtų rajono bendruomenių patirtimi plėtojant bendruomenines paslaugas“ metu buvo susipažinta su rajono bendruomenių patirtimi, metodika plėtojant bendruomenines paslaugas.
Organizuojant ir drauge vykdant numatytus teminius susitikimus buvo susipažinta su naujais kaimo plėtros dalyviais, padidėjo bendruomeninės veiklos gebėjimai. Teminių susitikimų metu žygaitiškius ir svečius linksmino Žygaičių kaimo kapela „Ringė“ bei moterų ansamblis „Aušrinė“. Teminių susitikimų dalyviai dėkoja muzikantams.

Nuotraukos iš teminių susitikimų.

Parengė Laima Barauskienė

 

Galerija