SUSITIKIMO SU VIEČIŪNŲ KAIMO BENDRUOMENE „VERSMĖ“ BELAUKIANT
2012 m. spalio 02 d.

   

Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ įgyvendindama projektą „Čia mūsų namai“ jau įvykdė vieną iš teminių susitikimų „Tradicinių amatų puoselėjimas ir gerosios patirties sklaida jaunimo tarpe“, kuris įvyko vieną gražiausių rudens – rugsėjo 1-mą - dieną. Visiems teminio susitikimo dalyviams, kurių tarpe dalyvavo gausus jaunimo būrys, buvo palinkėta gerų draugų, sėkmės moksle, sėkmingų ir viltingų naujų Mokslo metų.

Ant rudenėjančio dangaus
Pripieškim saulės spindulių,
Kad nebeliūdintų žmogaus
Rugsėjo žingsniai ir tikėkim,
Dienų spalvotame fone
Bus gera plaukt rudens upe.
O kartu su rudeniu, su jo žaismingomis spalomis, raudonais obuoliais ir kvepiančiais krintančiais lapais, kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ toliau vykdo projektą „Čia mūsų namai“.
Antras teminis susitikimas numatytas Druskininkų krašto Viečiūnų kaimo bendruomenėje „Versmė“ š.m. spalio 20 d. Teminis susitikimas „Patirties pasidalinimas su Druskininkų rajono kaimo bendruomene, plėtojant bendruomenines paslaugas, savanorystės idėjas” pakvies abi kaimo bendruomenes pasidalinti patirtimi, pristatyti savo įgyvendintus ir įgyvendinamus projektus, pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.
Sunki kaimo žmonių materialinė padėtis, mažas kaimo kultūros įstaigų finansavimas – pagrindinės problemos trukdančios kaimo žmonėms turiningai praleisti laisvalaikį, plėsti savo akiratį. Bendruomenės nariai nori užsiimti naudinga veikla: pažinti savo krašto kultūrines ištakas, išreikšti savo pomėgius meno mėgėjų ir sportinėje veikloje, organizuoti pramoginius renginius, šventes. Apie tokius kaimo žmonių poreikius rodo kaimo žmonių nuomonė išreikšta per bendruomenės susirinkimus, šventes. Bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja ruošiant paraiškas, gauti lėšų per įvairius fondus, taip suteikdami galimybes visiems bendruomenės nariams pasinaudoti gautais rezultatais. Tačiau to neužtenka. Savanorystės idėja dar labai lėtai skverbiasi į žmonių sąmonę. Apie tai ir diskutuosime susitikime su Viečiūnų kaimo bendruomene.
Manome, kad susitikimas su Druskininkų krašto Viečiūnų kaimo bendruomene “Versmė” paskatins glaudžiau bendradarbiauti, stiprins partnerystę tarp kaimo plėtros dalyvių.

Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“