GAURĖS PAGRINDINEI MOKYKLAI - 100 METŲ.
2012 m. spalio 07 d.

   

Tie metai – ne tik mokyklos istorija su gražiais skaičiais, laimėjimais, ne vien nueitas kelias, už jų rikiuojasi žmonių likimai iš kartos į kartą, svajonės ir nuveikti darbai, mokytojų perduodamos žinios ir išmintis, skambantys mokinių balsai ir juokas, tūkstančiai mokinių prirašytų, o mokytojų ištaisytų sąsiuvinių, tūkstančiai perskaitytų vadovėlių.

Šimtas metų mokyklos gyvenime  – pats jėgų žydėjimas, energijos ir svarbių darbų metas. Šimtmetis turtingas susiformavusiomis tradicijomis, nuveiktais darbais ir išugdytais mokiniais.
Šventinė diena prasidėjo Šv. Mišiomis Šv. Arkangelo Mykolo parapijos bažnyčioje, kurias aukojo šios parapijos klebonas Romualdas Gečas ir buvęs abiturientas, kunigas Ramūnas Norkus. Vėliau visi rinkosi prie mokyklos, kur svečius pasitiko Tauragės kultūros centro pučiamųjų orkestras ir šokėjos.
Susirinkusiems prasidėjo pirmoji pamoka – atminties. Apie tai, kaip Gaurės krašto žmonės siekė mokslo, veržėsi į šviesą, šimtametę mokyklos istoriją primins tautodailininko Dariaus Jakaičio sukurtas stogastulpis, kurį atidengė mokyklos direktorius Kęstutis Makauskas, pašventino klebonas Romualdas Gečas ir kunigas Ramūnas Norkus. Paleisti balti balandžiai nuskrido nešti žinią apie mokslo teikiamą šviesą, stiprybę, apie šimtametę Gaurės mokyklą.
Vėliau vyko antroji pamoka - gamtos, stiprybės ir simbolikos. Buvo pasodintas šimtmetį įamžinantis ąžuoliukas. Ąžuolu didžiuojasi Gaurės miestelis, ąžuolas puikuojasi mokyklos herbe, mokyklos siekiamybė netolimoje ateityje – tapti ,,Ąžuolo“ pagrindine mokykla. Mokytojai ir mokiniai dar pasodins mokyklos šimtmečiui skirtą ąžuolų alėją. O šiame jauname ąžuoliuke tegu auga stiprybė ateities kartoms, tiems, kurie dar peržengs mokyklos slenkstį Gaurėje.
Į trečiąją pamoką - į istorijos, pagarbos ir prisiminimų – mokykliniu skambučiu pakvietė buvusi ilgametė mokyklos darbuotoja Jadvyga Balkauskienė. Pamokoje buvo džiaugiamasi tuo, ką mokykla pasiekė, kas buvo per tuos ilgus, turtingus, gražius 100 metų. Skambant V.Bagdono atliekamai dainai ,,Mano senai mokyklai“, daugelis mintimis sugrįžo į mokyklinius metus. Metraštininkas skaitė mokyklos istoriją, mokinukai vaidino vaizdelius apie tai, kaip keitėsi mokykla, savo prisiminimais dalijosi buvusi mokinė, mokytoja Ona Naujokienė.
Šventė sulaukė gausybės svečių, kurie skyrė mokyklai šiltus sveikinimo žodžius, linkėjimus ir dovanas.
Renginyje pristatyta knygelė apie mokyklos istoriją - ,,Gaurės mokykla – šimtmečio ilgumo kelyje“, kuriai išleisti panaudota ES fondų parama ir mokyklos lėšos.
Svečius džiugino mokyklos mokinukų atliekami šokiai, dainos, pirmąkart nuskambėjęs mokyklos himnas.
Mokyklos direktorius Kęstutis Makauskas dėkojo svečiams už šiltus žodžius, linkėjimus, gėles, dovanas, prisiminimus, už buvimą kartu, mokyklos bendruomenei už surengtą šventę, rėmėjams - už paramą šventiniam renginiui.
Šventę vainikavo didžiulis tortas ir visų salėje susirinkusiųjų kartu giedamas ,,Ilgiausių metų“, linkint mokyklai ilgų gyvavimo metų.

Galerija