LOMIŲ BENDRUOMENĘ SUTELKĖ BENDRAS NORAS TURĖTI JAUKIAS ŠARVOJIMO PATALPAS
2012 m. spalio 08 d.

Rugsėjo pradžioje visuotiniame susirinkime nutarę rekonstruoti savo senuosius parapijos namus, lomiškiai aktyviai ėmėsi darbo.

Jau visą mėnesį (jei tik leidžia oro sąlygos) keletas kaimo vyrų tvarko buvusių parapijos namų pastato išorę, apkala plastikinėmis lentelėmis. Kad darbas būtų spartesnis ir nereiktų vyrams gaišti, moterys jiems verda pietus ir atneša į darbo vietą. Bendruomenė susitelkė bendro tikslo įgyvendinimui.

Kaime buvo padaryta rinkliava. Lomių ir aplinkinių kaimų žmonės geranoriškai aukojo lėšas nuo 10 iki 100 litų, nes baigus tvarkyti pastato išorę, bus rekonstruojamas pastato vidus, rengiamos šarvojimo patalpos. Bendruomenės dėkinga Tauragės rajono savivaldybei, rekonstrukcijos darbams skyrusiai 5000 litų. Atsirado ir kraštiečių – iš Lomių kilusių žmonių, kurie savo lėšomis panoro prisidėti prie šarvojimo patalpų rengimo.
Spalio viduryje išorinė parapijos namų dalis bus baigta apkalti lentelėmis. Meistrai pradės darbą pastato viduje.
Lomių kaimo bendruomenė dėkoja meistrams Jonui Mikalauskui, tremtiniui Aloyzui Kazlauskui, Egidijui Plauškai , darbo biržos nukreiptiems žmonėms už darbą.
Bendruomenės aktyvas ypač dėkoja moterims, kurios geranoriškai iš savo produktų verda darbininkams pietus ir juos atveža į darbo vietą, kad nereiktų gaišti brangaus laiko. Ačiū tariame Ritai Gumuliauskienei, Vidai Bulvydienei, Vandai Šukevičienei, Laimai Aukštaitienei, Astai Baublinskienei, Irenai Valutienei, Onutei Barčienei, Raimondai Dabulskienei, Stefai Vainorienei, Irenai Samoškienei, Nijolei Norvaišienei, Elenai Liutvinienei, Stasei Dapkienei, Reginai Gvildienei, Kristinai Čiapienei, Astai Aputienei, Virginijai Jurgaitienei, Valerijai Valuntienei, Ingai Stonienei, Nijolei Silickienei, Kristinai Armonienei, Onutei Steigvilienei, Daliai Ramanauskienei, Eugenijai Juškienei ir kt.

Informaciją parengė Julija Popendikienė

Galerija