TRADICINĖ KAIMO SENOLIŲ ŠVENTĖ, SKIRTA PAGYVENUSIŲ ŽMONIŲ DIENAI PAMINĖTI, ,,DAR ŠIRDYJE NE SUTEMA“
2012 m. spalio 22 d.

Žiema, pavasaris, vasara, ruduo – dar vieni metai per kuriuos Saulė nukeliavo savo kelią, per kuriuos Žmogus nuėjo dar vieną atkarpą savo Gyvenime. Niekas nepajėgus sustabdyti metų tėkmės. Bet ar reikia ją stabdyti? Neteisūs tie, kurie nugyventą laiką vadina „metų našta“. Tai ne našta, tai turtas – pilnas žinių, patirties, išminties, išgyvento skausmo ir meilės, sugebėjimo suprasti ir atleisti.

Tokiais žodžiais į gausų būrį susirinkusių senjorų iš Gaurės, Stirbaičių, Traklaukio kaimų, kuriems šiemet sukako 60, 65, 70, 75, 80 metai, kreipėsi kultūrinių renginių organizatorė Lina Liorančienė. Gražiomis eilėmis Jubiliatus sveikino Gaurės miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė.

90-čius jubiliatus Prancšiką Laugalienę, Zofiją Kasparavičienę, Prancišką Balašaitienę aplankė šventės išvakarėse namuose.

Į šventę senjorų pasveikinti atvyko Gaurės seniūnas Vidmantas Skirius, parapijos klebonas Romualdas Gečas, bendruomenės pirmininkė Irena Laugalienė, Gaurės pagrindinės mokyklos direktorius Kęstutis Makauskas, būrys giminaičių, vaikaičių, kaimynų.

Šventės metu buvo surengta gauriškės Zitos Kybartienės mezginių paroda.

Koncertinę programą ir nuoširdžius palinkėjimus dovanojo Lomių kultūros namų moterų ansamblis „Agluona‘, vadovaujamas Ramunės Petravičiūtės – Kinderienės. Prisiminti liaudies dainas padėjo Gaurės kultūros namų kanklininkių kolektyvas ,,Ramunėlė“, vadovė R. Petravičiūtė - Kinderienė. Senoliams savo kūrybos eiles skaitė Jolita Kvedienė ir Laima Macijauskienė. Bendruomenė senjorams dovanojo jubiliejinį tortą. Po šventinio koncerto ir apdovanojimų visi prie  bendro vaišių stalo galėjo pasikalbėti, pasidalinti prisiminimais apie bėgantį laiką.

Organizatoriai dėkoja rankdarbių meistrei už darbų parodą. Už pagalbą ruošiant šventę dėkojame Tauragės rajono savivaldybei, Kultūros centrui, seniūnui, bendruomenei.

Gaurės kultūrinių renginių organizatorė L. Liorančienė

 

Galerija