TEMINIAI SUSITIKIMAI ŽYGAIČIŲ GIMNAZIJOJE
2012 m. lapkričio 02 d.

  

Žygaičių kaimo bendruomenė „ŽYGAVA“ pagal projektą „Inovatyvi bendruomenė- gyvybingas kraštas“ pratesė teminių susitikimų ciklą, kurie rugsėjo 23d. ir spalio 05 d. vyko Tauragės rajono Žygaičių gimnazijos patalpose.

Teminiame susitikime ,,Krašto ateitis priklauso iniciatyviam jaunimui“ su vietos jaunimu ir vietos bendruomenės atstovais, dalyvavo žinomi Tauragės rajono verslininkai, meno ir kultūros atstovai, savivaldybės administracijos darbuotojai, bendruomenių lyderiai. Jie vietos jaunimui papasakojo apie galimybes ir savimotyvacijos stiprinimą pasirenkant specialybę, verslą, amatą ar visuomeninę veiklą. Tikime, kad gauta informacija teigiamai įtakos jaunimo iniciatyvų stiprinimui, sustiprins atsparumą neigiamiems potraukiams, mažins norą išvykti iš savojo krašto. Teminio susitikimo metu buvo organizuojamas dalyvaujančio jaunimo įdėjų konkursas. Trijų patraukliausių įdėjų teikėjai buvo apdovanoti prizais.

Teminiame susitikime ,,Patirties skatinant bendruomeniškumą panaudojimas puoselėjant vietos kultūros paveldą“ dalyvaujant kaimyninių bendruomenių atstovams, vietos bendruomenės atstovams, Žygaičių gimnazijos mokytojų kolektyvui, mokytojų- senjorų klubo astovams, Žygaičių seniūnijos darbuotojams bei Žygaičių bibliotekos darbuotojams buvo aptarta kultūros plėtra tiek Žygaičių krašte, tiek visoje seniūnijoje, pasidalinta jau turima patirtimi. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas parodant ir paaiškint, koks unikalus kultūros paveldas yra krašte, ir kokia didelė jo reikšmė krašto gyvybingumui. Tačiau siekiant jį išsaugoti ir gausinti būtinas visų krašto žmonių susitelkimas. Šios nuomonės sklaida paskatins krašto žmones labiau stiprinti bendruomeniškumą. Teminio susitikimo metu buvo organizuojamas konkursas, siekiant patikrinti dalyvių žinias apie krašto kultūros paveldą. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti kukliais prizais.

Teminių susitikimų metu žygaitiškius ir svečius linksmino Žygaičių kaimo kapela „Ringė“ bei moterų ansamblis „Aušrinė“. Teminių susitikimų dalyviai dėkoja muzikantams.

Parengė Laima Barauskienė

Galerija