FORUMAS
2012 m. lapkričio 05 d.

2012 m. lapkričio 7 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Tauragės rajono savivaldybės administracijos Mažonų seniūnija ir partneris Lietuvos LEADER Mažonų kultūros namuose organizavo forumą „Bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų aktualijos ir perspektyvos“.

Renginyje dalyvavo Klaipėdos, Jurbarko, Pagėgių, Šilalės, Tauragės bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų nariai, seniūnai.
Forumo atidaryme apie bendruomenių, visuomeninių organizacijų veiklą kalbėjo ir sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Silverijus Statkus, kuris įteikė knygas apie Tauragės kraštą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šeimos ir bendruomenių departamento Bendruomenių reikalų skyriaus vedėjui Arūnui Kučikui, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligitai Liutikienei, programos LEADER ir žemdirbių mokymo metodikos centro specialistei Audronei Vinikaitei.
Forume pranešimus apie nevyriausybinių organizacijų (bendruomeninių organizacijų) veiklos finansavimo galimybes, bendruomenių plėtros priemones 2013 m. ir perspektyvas 2014 - 2020 m., vietos bendruomenių savivaldos programos įgyvendinimo 2012 m. problemas ir aktualijas skaitė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šeimos ir bendruomenių departamento  Bendruomenių reikalų skyriaus vedėjas Arūnas Kučikas. Apie „Leader“ metodo įgyvendinimo Lietuvoje gerąją patirtį kalbėjo programos LEADER ir žemdirbių mokymo metodikos centro specialistė Audronė Vinikaitė.
Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė pasidalijo gerąja patirtimi apie bendruomenių įgyvendinamus projektus rajone ir Mažonų seniūnijoje.
Tauragės rajono savivaldybės administracijos Plėtros investicijų ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Dalita Martutaitienė pristatė pranešimą apie vietos bendruomenių savivaldos programos įgyvendinimą, lėšų paskirstymo kriterijus bendruomenėms ir problemas Tauragės rajono savivaldybėje.
Diskusijose dalyvavo Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentas Česlovas Meškauskas, Tauragės miesto seniūnijos buhalterė Genovaitė Abromavičienė.
Forumo dalyviai pertraukos metu galėjo ne tik pasidalinti patirtimi, bet ir paklausyti Mažonų kultūros namų saviveiklininkų atliekamų dainų.
Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė padėkojo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai ir Mažonų seniūnui Jonui Samoškai už kvietimą dalyvauti forume.
Po renginio Mažonų seniūnas Jonas Samoška pakvietė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, LEADER ir žemdirbių metodikos centro, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Ligitą Liutikienę, Dovilų seniūnijos seniūnę, Lietuvos Respublikos seniūnų asociacijos viceprezidentę Nijolę Ilginienę išsamiau susipažinti su Tauragės savivaldybės administracijos seniūnijos ir vietos bendruomenių veikla.

 

Galerija