GARBAUS SVEČIO VIEŠNAGĖ LOMIUOSE
2012 m. lapkričio 10 d.

Lomių kaimo bibliotekoje įvyko viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Garsūs vyrai skaito vaikams“ renginys. Svečias - Tauragės „Santakos“ muziejaus direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas - Lomių vaikams skaitė šiuolaikinio vaikų rašytojo Gendručio Morkūno knygos „Blusyno istorijos“ ištraukas. Vaikams tai buvo nauja, neįprasta ir įdomu klausytis ne mamos, ne mokytojos, o atvykusio svečio skaitomo teksto. Svečias ne tik skaitė, bet ir atkreipė išsamesnį dėmesį į skaitomo teksto mintis, jų reikšmingumą. Skaitydamas svečias prisiminė savo vaikystę, prabėgusią Lietuvos kaime, dalijosi įspūdžiais dar vaikystėje išsiugdytą meilę ir pagarbą knygai. Šiandien vaikus labiau vilioja virtualiojo pasaulio malonumai, nereikalaujantys ypatingo susikaupimo.

Baigiantis susitikimui, svečias palinkėjo mokiniams planuoti savo dieną ir kasdien bent vieną puslapį perskaityti grožinio teksto. Tai lavina žmogaus protą, ugdo kūrybiškumą.

Kartu su mokiniais renginyje dalyvavusi vietos pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Elena Bazinienė pasidžiaugė, kad mokykloje yra kūrybingų vaikų. Jau šeštus metus lomiškiai mokiniai iki 12 metų dalyvauja respublikiniame konkurse „Lietuvos vaikai kuria pasakas“ ir pelno laureatų vardus. Mokytoja su pasakų autorėmis ir šio renginio dalyvėmis Gabriele Aputyte ir Edita Žyvatkauskaite bibliotekai padovanojo pasakų knygą, kurioje išspausdintos šių mergaičių pasakos.

Viešnagės Lomiuose proga svečias aplankė Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų, pasirašė svečių knygoje.

Laima Dirginčienė, Lomių bibliotekos bibliotekininkė

Galerija